Vučić: Fudbalerima za titulu na SP-u 10 miliona evra!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je fudbalsku reprezentaciju Srbije, stručni štab i rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbal 01.06.2018 | 20:15
Vučić: Fudbalerima za titulu na SP-u 10 miliona evra!
Vučić je poručio da očekuje odlične rezultate srpske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Obezbedili smo rekordne nagrade, najviše do sada", rekao je predsednik Vučić i precizirao da pobeda 'nosi' čak deset miliona evra.

On je pohvalio igrače, rekavši da su posle napornih sezona u svojim klubovima došli da se bore za zemlju. 

"Cela Srbija, svaki građanin, svim srcem će biti uz vas. Očekujem odlične rezultate. Ne volim da govorim 'idite pa kako bude'. To 'kako bude' ne razumem, ako se mi takmičimo da poziciju zemlje popravimo. Verujemo u vašu snagu, timski duh, borbenost, znanje. Hvala što volite našu zemlju, što se za nju borite“", naglasio je Vučić.

On je istakao da su obezbedjene rekordne nagrade. 

"Malopre sam završio pregovore sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim i 'ovlašćen' sam da saopštim da će reprezentacija, ako osvoji prvo mesto, dobiti rekordnu nagradu svih vremena u iznosu od 10 miliona evra"“, kazao je predsednik Srbije. 

Ukazao je da, ako osvoje srebrnu medalju mogu da računaju na pet miliona evra, a ako prodju „grupu“ 500.000 evra i rekao da novac nije presudan, jer su igrači mnogo više zaradili u životu od jedne nagrade koja pripada svima. 

"Želeli smo ovim nagradama da kažemo koliko je važno za da predstavljate našu zemlju, borite se za našu himnu, crveno plavo belu boju. Mi ćemo odavde sa strepnjom i mnogo radosti da pratimo svaki vaš susret“", poručio je Vučić. 

Predsednik je kazao da, pošto je pogodio da ćemo uzeti osam medalja na prošlim Olimpijskim igrama, a mnogi su se sprdali zbog toga s njim nakon što je Novak Đoković ispao, i najavio da ćemo u Tokiju osvojiti 12 medalja, će se mnogi iznenaditi kako će naša reprezentacija igrati na Svetskom prvenstvu. 

"Doći će mnogo dalje o noga što su mnogi skeptici, pre svega u našoj zemlji, i inostranstvu, prognozirali“", zaključio je Vučić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar