Пораз "Змајева" у Мађарској!

Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине синоћ је у Будимпешти поражена од Мађарске, која се припрема за двомеч баража за Свјетско првенство 2019. године против Словеније.

Остали спортови 01.06.2018 | 16:15
Пораз "Змајева" у Мађарској!
Комбиновани састав бх. тима пружио је солидан отпор домаћој селекцији, која је на крају славила резултатом 34:31 (16:14).

Оно што мађарски медији као посебно важно у овој контролној утакмици истичу јесте повратак искусног Ласла Нађија у државни тим, и то уз добру партију и четири постигнута гола. Искусни 37-годишњи десни бек прошле године у октобру се опростио од репрезентације, али је одлучио да се врати за дуеле баража против Словенаца.

Најефикаснији у побједничком саставу били су Ричард Бодо и Адам Јухаш са по пет голова. БиХ су предводили изузетно расположени Мирсад Терзић, који већ годинама игра за мађарски Веспрем, и Ален Овчина са по осам, те Мухамед Торомановић са шест погодака.

Бх. рукометаши се након дуела са Мађарима враћају у Брчко, гдје ће наставити припреме, а прикључиће им се и играчи са проширеног списка.

Селектор Билал Шуман ће “А“ репрезентацију БиХ комплетирати доласком Николе Прцеа, Марка Панића, Марина Вегара, Дејана Малиновића, Мирка Херцега, те браће Бењамина и Сењамина Бурића, који ће се припремама прикључити по завршетку клупски обавеза.

Планирано је да 2. јуна у Брчком и шест дана касније у Маглају буде одиграна утакмица између “А“ репрезентације БиХ и играча са ширег списка.

БиХ је против Мађарске наступила у сљедећем саставу: Сердаревић, Јокановић, Чичкушић, Хасељић 2, Лончар, Мандић, Овчина 8, Перић 1, Предраговић 4, Родин, Терзић 8, Торомановић 6, Вранац, Врањеч 1, Вргоч 1.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар