Трамп смањује казну Благојевићу?

Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је да разматра помиловање или смањење казне бившем гувернеру Илиноиса Роду Благојевићу, који се својевремно појавио у Трамповом ријалити програму, као и телевизијској звезди Марти Стјуарт.

Свијет 01.06.2018 | 10:49
Трамп смањује казну Благојевићу?
Благојевић издржава затворску казну од 14 година због покушаја да прода мјесто у Сенату, упражњено послије избора Барака Обаме за предсједника.

Трамп је претходно помиловао конзервативног коментатора и филмског ствараоца Динеша Д''Сузу, који је 2012. године признао кривицу за давање илегалног прилога кампањи једног републиканског кандидата за Сенат у Њујорку, преноси Глас Америке.

"Наша влада га је третирала веома нефер", рекао је Трамп објављујући одлуку о помиловању, мада се Д''Суза прије четири године захвалио судији за то што му је изрекао фер казну од четири мјесеца у једном локалном притворном центру који је могао да напушта током дана због посла и новчану казну од 30.000 долара.

Д''Суза је познат по оштрим нападима на Трамповог претходника Барака Обаму, кога и сам актуелни предсједник често критикује.

Прије четири године он је био један од режисера документарног филма "2016: Обамина Америка", који је представљао суморни портрет Америке, у случају Обамине побједе на изборима 2012. године. Обама је те године освојио други мандат.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Xxx

01.06.2018 09:06

Ето како куповина папака заврши у Америци! А, код нас?

ОДГОВОРИТЕ