Tramp smanjuje kaznu Blagojeviću?

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da razmatra pomilovanje ili smanjenje kazne bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću, koji se svojevremno pojavio u Trampovom rijaliti programu, kao i televizijskoj zvezdi Marti Stjuart.

Svijet 01.06.2018 | 10:49
Tramp smanjuje kaznu Blagojeviću?
Blagojević izdržava zatvorsku kaznu od 14 godina zbog pokušaja da proda mjesto u Senatu, upražnjeno poslije izbora Baraka Obame za predsjednika.

Tramp je prethodno pomilovao konzervativnog komentatora i filmskog stvaraoca Dineša D''Suzu, koji je 2012. godine priznao krivicu za davanje ilegalnog priloga kampanji jednog republikanskog kandidata za Senat u Njujorku, prenosi Glas Amerike.

"Naša vlada ga je tretirala veoma nefer", rekao je Tramp objavljujući odluku o pomilovanju, mada se D''Suza prije četiri godine zahvalio sudiji za to što mu je izrekao fer kaznu od četiri mjeseca u jednom lokalnom pritvornom centru koji je mogao da napušta tokom dana zbog posla i novčanu kaznu od 30.000 dolara.

D''Suza je poznat po oštrim napadima na Trampovog prethodnika Baraka Obamu, koga i sam aktuelni predsjednik često kritikuje.

Prije četiri godine on je bio jedan od režisera dokumentarnog filma "2016: Obamina Amerika", koji je predstavljao sumorni portret Amerike, u slučaju Obamine pobjede na izborima 2012. godine. Obama je te godine osvojio drugi mandat.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Xxx

01.06.2018 11:06

Eto kako kupovina papaka završi u Americi! A, kod nas?

ODGOVORITE