РГ: Агут је фаворит против Ђоковића само на папиру!

Само гледајући ренкинг шпански тенисер Роберто Баутиста Агут је у трећем колу РГ фаворит против српског, коме је ове сезоне неконстантност највећи непријатељ.

Тенис 01.06.2018 | 09:30
РГ: Агут је фаворит против Ђоковића само на папиру!
Новак Ђоковић полако улази у добар ритам од јануара када је имао хируршку интервенцију на лакту и сада се као 22. намерио на 13. тенисера света.

Упоређујући њихов међусобни учинак током ове сезоне до Ролан Гароса можемо видети да је Баутиста Агут одиграо више мечева, али остварио и више победа од Ђоковића.

Ипак, други параметри су на страни Србина због чега му кладионице дају предност да ће победити. 

Шпанац има укупан однос победа и пораза 17-10, а Србин 10-7. Међутим, солидан учинак Новака на шљаци, ако изузмемо Барселону и пораз од Мартина Клижана показује да је он у предности. 

Новак је на шљаци тријумфовао седам пута, а изгубио четири, док Шпанац има победу мање (6) и пораз више (5) од Србина на тој подлози. 

На Мастерсима Агут има 4-4, а Ђоковић 7-5, док је узорак мечева на ГС турнирима мали код обојице. Ђоковић је на 3-1, а Агут на 0-1 ове године до РГ. 

Ђоковић је до трећег кола дошао победама над Ђаумеом Мунаром и Рожериом Дутром да Силвом, а Агут над Денисом Истомином и Сантјагом Хиралдом. 

Њихов међусобни скор је 6-1 у корист Ђоковића, а последњи пут су играли на Мастерсу у Риму прошле године када је српски играч славио 6:4, 6:4. 

Њихов меч на терену Сузан Ленглен неће почети пре 12 и 30.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бошњак

01.06.2018 09:29

Напријед Ноле ЛЕГЕНДО, данас навијам за тебе, као и увјек. Сретно......

ОДГОВОРИТЕ