RG: Agut je favorit protiv Đokovića samo na papiru!

Samo gledajući renking španski teniser Roberto Bautista Agut je u trećem kolu RG favorit protiv srpskog, kome je ove sezone nekonstantnost najveći neprijatelj.

Tenis 01.06.2018 | 09:30
RG: Agut je favorit protiv Đokovića samo na papiru!
Novak Đoković polako ulazi u dobar ritam od januara kada je imao hiruršku intervenciju na laktu i sada se kao 22. namerio na 13. tenisera sveta.

Upoređujući njihov međusobni učinak tokom ove sezone do Rolan Garosa možemo videti da je Bautista Agut odigrao više mečeva, ali ostvario i više pobeda od Đokovića.

Ipak, drugi parametri su na strani Srbina zbog čega mu kladionice daju prednost da će pobediti. 

Španac ima ukupan odnos pobeda i poraza 17-10, a Srbin 10-7. Međutim, solidan učinak Novaka na šljaci, ako izuzmemo Barselonu i poraz od Martina Kližana pokazuje da je on u prednosti. 

Novak je na šljaci trijumfovao sedam puta, a izgubio četiri, dok Španac ima pobedu manje (6) i poraz više (5) od Srbina na toj podlozi. 

Na Mastersima Agut ima 4-4, a Đoković 7-5, dok je uzorak mečeva na GS turnirima mali kod obojice. Đoković je na 3-1, a Agut na 0-1 ove godine do RG. 

Đoković je do trećeg kola došao pobedama nad Đaumeom Munarom i Rožeriom Dutrom da Silvom, a Agut nad Denisom Istominom i Santjagom Hiraldom. 

Njihov međusobni skor je 6-1 u korist Đokovića, a poslednji put su igrali na Mastersu u Rimu prošle godine kada je srpski igrač slavio 6:4, 6:4. 

Njihov meč na terenu Suzan Lenglen neće početi pre 12 i 30.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bošnjak

01.06.2018 09:29

Naprijed Nole LEGENDO, danas navijam za tebe, kao i uvjek. Sretno......

ODGOVORITE