ЦГ: Империја је пала, Морнар шампион Црне Горе!

Морнар прекинуо деценијску доминацију Будућности у ЦГ! Кошаркаши Морнара нови су шампиони Црне Горе, пошто су са 3-1 у серији савладали Будућност.  Црна Гора ПРВИ ПУТ има новог шампиона: Морнар Бар! Барани савладали Будућност у четвртом мечу финалне серије и постали нови шампиони Црне Горе.  После 11 година доминације, Будућност предала круну.

Кошарка 31.05.2018 | 23:24
ЦГ: Империја је пала, Морнар шампион Црне Горе!
ТОПОЛИЦА КЉУЧА: Морнар је шампион! У витрине Поноса Бар стигао је први велики трофеј! Више него заслужено Морнар је освојио титулу шампиона Црне Горе.

У последњем, четвртом, мечу Барани су славили са 75:63 и тако потпуно заслужено дошли до наслова шампиона државе против недавно крунисаног првака АБА лиге.

Екипа Михаила Павићевића одлично је кренула утакмицу и већ после десет минута утакмице имали су девет поена предности, 24:15.

Током друге четвртине Морнар је само одржавао предност, а одлично су играли Нидам (10п) и Страхиња Мићовић (9п). Након 2/4 резултат на семафору био је 39:29.

У другом полувремену Будућност је тотално пала, Морнар је то искористио и на крају славио резултатом, 75:63.

Морнар је овако прекинуо доминацију Будућности дугу 11 година, односно од осамостаљења су Подгоричани сваке године освајали титулу.

Будућност је била ЈЕДИНИ првак Црне Горе од када је та држава прогласила самосталност од Србије. Подгоричани су стекли надимак "Вјечити првак" освојивши титуле од 2007. до 2018. Укупно - 11 у низу!

Али та серија је прекинута. Сјајан низ Подгоричана окончао је Морнар из Бара, који је тријумфовао укупним резултатом 3:1.

Барани су у четвртом мечу пред својом публиком у дворани Топоница славили резултатом 75:63 (24:15, 15:14, 18:20, 18:14).

Шампион АБА лиге није успио да заустави захуктали Морнар у барском храму кошарке. Четврта утакмица финалне серије плеј офа Суперлиге била је лишена резултатске неизвјесностивећ средином последње четвртине када се домаћин “одлијепио” на 20 поена разлике.

Морнар је у последњем мечу сезоне потврдио да је темпирао форму управо за битку за титулу црногорског шампиона и тако трофејом окончао сезону за памћење.

Чудо се догодило! Морнар је постао шампион Црне Горе и тако окончао 11-годишњу доминацију подгоричке Будућности која је била једини првак од осамостаљења. Сјајну сезону Барани су крунирали у својој хали Тополица победом од 75:63 за коначних 3:1 у финалној серији.

Дерек Нидам још једном је на маестралан начин предводио Морнар којем је ово први трофеј у клупској историји. Тако је екипа Михаила Павићевића на сјајан начин заокружила сезону у којој је дебитовала и у плеј-офу Јадранске лиге. У црногорском купу стигла је до финала а у ФИБА Европа купу до четвртфинала.

Барани су потпуно заслужено стигли до титуле, а успели су у потпуности да отупе главну оштрицу екипе Александра Џикића, тандем Немања Гордић – Никола Ивановић.

Морнар је водио од почетка до краја утакмице, више је желео победу, док је Будућност деловало уморно, тромо и на моменте је чак играла ноншалантно.

Будућност је после тројке Кајла Лендрија пришла на само три поена заостатка (49:46), али се онда разгоропадио Немања Врањеш и убацио две тројке. Погодио је и Рајли Рос за плус 11, али је госте тројком у животу одржао Гибсон.

Све дилеме домаћи су решили средином последње деонице када су брзом игром и захваљујући добром шуту за три поена, односно доминацији Уроша Луковића под кошем отишли на великих плус 16 (68:52). После тога све је само била ствар рутине за Морнар који дефинитивно представља право освежење на регионалној кошаркашкој сцени.

Ипак, као у Србији и у осталим земљама региона, титула националног шампиона не доноси ништа осим престижа. Оба тима су од раније сигурни учесници Јадранске лиге за следећу сезону, Будућност се тријумфом у регионалном такмичењу изборила за Евролигу, а Морнар освајањем четвртог места за учешће у Еврокупу.

Извор: Б92/мондо.рс/мондо.ме/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар