Србија треба да напредује

Председник Србије Александар Вучић каже да су поруке које су француски председник и немачка канцеларка упутили у Софији у вези са ЕУ интеграцијама охрабрујуће.

Србија 31.05.2018 | 22:16
Србија треба да напредује
Он је напоменуо да нико није тако велики ентузијаста колико бисмо то желели ми на Балкану.

Вучић је то рекао у интервјуу за француски "Монд", одговарајући на питање да ли циљ да Србија буде спремна да се придружи ЕУ 2020. године још увек има смисла после става који је недавно француски председник Емануел Макрон изнео у Софији о потреби да се ЕУ реформише пре него што би дошло до новог проширења. 

"Оно што смо чули од Емануела Макрона и Ангеле Меркел било је охрабрујуће. Наравно, нико није толико ентузијастичан колико бисмо то желели ми, на Балкану. То је реалност у коју морамо да се уклопимо, не радимо на сновима. Француски председник ми је изгледао позитиван, иако је указао на потребу да се ЕУ ојача пре разматрања нових чланстава. Он је прави лидер управо због тога што може да каже тешке ствари", рекао је Вучић у интервјуу за "Монд".

Вучић је, такође, истакао да Србија мора да уради свој део посла, да напредује себе ради, и да већ има значајних резултата.

"Мој приступ се разликује од приступа Едија Раме (албанског премијера). Не желим ни за шта да молим. Морамо да радимо свој део посла, морамо да правимо помаке ради себе самих", истакао је Вучић.

Он је рекао и да већ трећу годину заредом Србија има буџетски суфицит.

"Комисија поздравља наш економски напредак. Знамо шта треба побољшати: владавину права, слободу изражавања ... Потребно нам је више страних улагања", закључио је председник Србије.

(Тањуг)


Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Др. Спин

31.05.2018 20:25

Какве флоскуле, празне приче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циркус

31.05.2018 21:51

Само 10% је истине сто је све до сад рекао а оних 90% су бајке за будале.

Name

Глупости

31.05.2018 21:58

Ста је охрабрујуце.Сто је Макрон рекао нема просирења.Какве лази сире ови наси по Балкану па то је страсно.

Name

Вуле

31.05.2018 21:59

Ево вам додика, добро оре а чујем има доста земље за обрадит..

Name

Медо

31.05.2018 21:10

Мене је срамота кад га слушам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

31.05.2018 21:46

Њемацка канцеларка рекла да му не мозе дати гаранцију да це СРБ до 2025 у ЕУ, а Мацрон да не треба примљати нове цланице док ЕУ не ријеси своје проблеме Ма ја болан, право охрабрујеце Свакако прво треба да се ми прво консолидујемо, да заједно са Србијом и ЦГ направимо царинску унију БиХ-СРБ-ЦГ без граница, то је најбоље да поправимо насе привреде и да се рјесимо ових "сукоба"

ОДГОВОРИТЕ