Srbija treba da napreduje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su poruke koje su francuski predsednik i nemačka kancelarka uputili u Sofiji u vezi sa EU integracijama ohrabrujuće.

Srbija 31.05.2018 | 22:16
Srbija treba da napreduje
On je napomenuo da niko nije tako veliki entuzijasta koliko bismo to želeli mi na Balkanu.

Vučić je to rekao u intervjuu za francuski "Mond", odgovarajući na pitanje da li cilj da Srbija bude spremna da se pridruži EU 2020. godine još uvek ima smisla posle stava koji je nedavno francuski predsednik Emanuel Makron izneo u Sofiji o potrebi da se EU reformiše pre nego što bi došlo do novog proširenja. 

"Ono što smo čuli od Emanuela Makrona i Angele Merkel bilo je ohrabrujuće. Naravno, niko nije toliko entuzijastičan koliko bismo to želeli mi, na Balkanu. To je realnost u koju moramo da se uklopimo, ne radimo na snovima. Francuski predsednik mi je izgledao pozitivan, iako je ukazao na potrebu da se EU ojača pre razmatranja novih članstava. On je pravi lider upravo zbog toga što može da kaže teške stvari", rekao je Vučić u intervjuu za "Mond".

Vučić je, takođe, istakao da Srbija mora da uradi svoj deo posla, da napreduje sebe radi, i da već ima značajnih rezultata.

"Moj pristup se razlikuje od pristupa Edija Rame (albanskog premijera). Ne želim ni za šta da molim. Moramo da radimo svoj deo posla, moramo da pravimo pomake radi sebe samih", istakao je Vučić.

On je rekao i da već treću godinu zaredom Srbija ima budžetski suficit.

"Komisija pozdravlja naš ekonomski napredak. Znamo šta treba poboljšati: vladavinu prava, slobodu izražavanja ... Potrebno nam je više stranih ulaganja", zaključio je predsednik Srbije.

(Tanjug)


Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dr. Spin

31.05.2018 20:25

Kakve floskule, prazne priče!

ODGOVORITE
Name

Cirkus

31.05.2018 21:51

Samo 10% je istine sto je sve do sad rekao a onih 90% su bajke za budale.

Name

Gluposti

31.05.2018 21:58

Sta je ohrabrujuce.Sto je Makron rekao nema prosirenja.Kakve lazi sire ovi nasi po Balkanu pa to je strasno.

Name

Vule

31.05.2018 21:59

Evo vam dodika, dobro ore a čujem ima dosta zemlje za obradit..

Name

Medo

31.05.2018 21:10

Mene je sramota kad ga slušam.

ODGOVORITE
Name

Profesionalac

31.05.2018 21:46

Njemacka kancelarka rekla da mu ne moze dati garanciju da ce SRB do 2025 u EU, a Macron da ne treba primljati nove clanice dok EU ne rijesi svoje probleme Ma ja bolan, pravo ohrabrujece Svakako prvo treba da se mi prvo konsolidujemo, da zajedno sa Srbijom i CG napravimo carinsku uniju BiH-SRB-CG bez granica, to je najbolje da popravimo nase privrede i da se rjesimo ovih "sukoba"

ODGOVORITE