ХРВ: Цедевита без милости, још корак до одбране титуле!

Цибона није имала шансу у трећој финалној утакмици! Цедевита "разбила" Цибону и стигла до преокрета! Тим Јурија Здовца убедљиво славио у трећем мечу финала хрватског првенства и стигао на корак од одбране титуле.

Кошарка 01.06.2018 | 09:45
ХРВ: Цедевита без милости, још корак до одбране титуле!
Цедевита се налази на корак од одбране титуле првака Хрватске. У трећем мечу финалне серије Сокићи нису ништа препустили случају, па су на свом терену прегазили Цибону са 81:54 (22:15, 27:12, 15:15, 17:12) и повели са 2:1.

Прву меч лопту за одбрану титуле првака Хрватске екипа Цедевите имаће у недељу, 3. јуна када гостује Цибони у Драженовом дому.

Актуелном шампиону било је довољно прво полувреме да стигне до убедљиве предности коју није испуштала до краја дуела.

Иако је било најављено да ће ићи на НБА камп у Тревизу, Џанан Муса остао је у Загребу да помогне Цедевити. 

Њему уз раме били су Деметријус Николс, Иван Рамљак и Роко Лени Укић. Муса и Николс дали су по 12, Рамљак је убацио 11, а Укић 10 поена.

У редовима Цибоне само су двојица кошаркаша имала двоцифрен кошгетерски учинак. Домагој Бошњакпостигао је 15 поена, а Лука Жорић додао је на то још 11.

Цедевита је губила 1:0 од Цибоне на старту финалне серије плеј-офа хрватског првенства, али је у потпуности преокренула резултат у своју корист (2:1) и стигла на корак од одбране титуле.

Цедевита је у трећем мечу очитала лекцији Цибони, уписавши убедљив тријумф - 81:54 (22:15, 27:12, 15:15, 17:12).

Екипа Јурија Здовца већ у финишу прве четвртине додала је гас и серијом 15:3 практично преломила меч. Податак да су у првих 11 минута меча убацили пет тројки најбоље показује колико су били распуцани против градског ривала.

Након фуриозног старта Цедевите Цибоси нису успели да смање разлику испод 15 поена.

Цедевиту су предводили Џанан Муса и Деметрис Николс са по 12 поена, док је Иван Рамљак постигао 11. У екипи Цибоне истакао се Домагој Бошњак са 15 поена.

Прву прилику да заврше комплетан посао и освоје пехар кошаркаши Цедевите имаће у недељу, када је на програм четврти меч у којем ће Цибона бити домаћин.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар