HRV: Cedevita bez milosti, još korak do odbrane titule!

Cibona nije imala šansu u trećoj finalnoj utakmici! Cedevita "razbila" Cibonu i stigla do preokreta! Tim Jurija Zdovca ubedljivo slavio u trećem meču finala hrvatskog prvenstva i stigao na korak od odbrane titule.

Košarka 01.06.2018 | 09:45
HRV: Cedevita bez milosti, još korak do odbrane titule!
Cedevita se nalazi na korak od odbrane titule prvaka Hrvatske. U trećem meču finalne serije Sokići nisu ništa prepustili slučaju, pa su na svom terenu pregazili Cibonu sa 81:54 (22:15, 27:12, 15:15, 17:12) i poveli sa 2:1.

Prvu meč loptu za odbranu titule prvaka Hrvatske ekipa Cedevite imaće u nedelju, 3. juna kada gostuje Ciboni u Draženovom domu.

Aktuelnom šampionu bilo je dovoljno prvo poluvreme da stigne do ubedljive prednosti koju nije ispuštala do kraja duela.

Iako je bilo najavljeno da će ići na NBA kamp u Trevizu, Džanan Musa ostao je u Zagrebu da pomogne Cedeviti. 

Njemu uz rame bili su Demetrijus Nikols, Ivan Ramljak i Roko Leni Ukić. Musa i Nikols dali su po 12, Ramljak je ubacio 11, a Ukić 10 poena.

U redovima Cibone samo su dvojica košarkaša imala dvocifren košgeterski učinak. Domagoj Bošnjakpostigao je 15 poena, a Luka Žorić dodao je na to još 11.

Cedevita je gubila 1:0 od Cibone na startu finalne serije plej-ofa hrvatskog prvenstva, ali je u potpunosti preokrenula rezultat u svoju korist (2:1) i stigla na korak od odbrane titule.

Cedevita je u trećem meču očitala lekciji Ciboni, upisavši ubedljiv trijumf - 81:54 (22:15, 27:12, 15:15, 17:12).

Ekipa Jurija Zdovca već u finišu prve četvrtine dodala je gas i serijom 15:3 praktično prelomila meč. Podatak da su u prvih 11 minuta meča ubacili pet trojki najbolje pokazuje koliko su bili raspucani protiv gradskog rivala.

Nakon furioznog starta Cedevite Cibosi nisu uspeli da smanje razliku ispod 15 poena.

Cedevitu su predvodili Džanan Musa i Demetris Nikols sa po 12 poena, dok je Ivan Ramljak postigao 11. U ekipi Cibone istakao se Domagoj Bošnjak sa 15 poena.

Prvu priliku da završe kompletan posao i osvoje pehar košarkaši Cedevite imaće u nedelju, kada je na program četvrti meč u kojem će Cibona biti domaćin.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar