Силва долази да трансформише Евертон!

Португалски стручњак има задатак да као нови менаџер "карамела" донесе и резултате и допадљиву игру.

Фудбал 03.06.2018 | 10:00
Силва долази да трансформише Евертон!
Марко Силва (40) именован је у четвртак за новог менаџера Евертона, уместо недавно отпуштеног ветерана Сема Алардајса, специјалисту за "гашење пожара", који је после лошег старта под вођством Роналда Кумана, извео тим из опасне зоне.

Силва је претходно тренирао Ешторил, Спортинг и Олимпијакос, а у Енглеској је провео по пола сезоне у Халу, кога није успео да спаси испадања из Премијер лиге, односно Вотфорду, који га је отпустио у јануару ове године.

"Свиђа ми се амбиција коју гаји Евертон. Клуб је у процесу промене приступа фудбалу, али његова традиција нам налаже да једну ствар не смемо да променимо, а то је тежња побеђивању. У фудбалу је немогуће добити сваки меч, али у сваком мечу морамо да покажемо да то желимо. То ћемо и урадити", изјавио је Силва.

Евертон је пре њега ангажовао и новог спортског директора, Марсела Брандса из холандског ПСВ Ајндховена.

Тим са "Гудисона" је прошлог лета потрошио много новца, али то није донело очекивани бољитак.

У односу на 2016/17, када је Евертон заузео седмо место, ове сезоне је завршио Премијер лигу као осми, али је освојио 12 бодова мање и дао 18 голова мање.

"Знам шта наши навијачи очекују - резултате, али не само то. Желим да буду поносни када виде наш тим на терену", нагласио је Силва.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар