Silva dolazi da transformiše Everton!

Portugalski stručnjak ima zadatak da kao novi menadžer "karamela" donese i rezultate i dopadljivu igru.

Fudbal 03.06.2018 | 10:00
Silva dolazi da transformiše Everton!
Marko Silva (40) imenovan je u četvrtak za novog menadžera Evertona, umesto nedavno otpuštenog veterana Sema Alardajsa, specijalistu za "gašenje požara", koji je posle lošeg starta pod vođstvom Ronalda Kumana, izveo tim iz opasne zone.

Silva je prethodno trenirao Eštoril, Sporting i Olimpijakos, a u Engleskoj je proveo po pola sezone u Halu, koga nije uspeo da spasi ispadanja iz Premijer lige, odnosno Votfordu, koji ga je otpustio u januaru ove godine.

"Sviđa mi se ambicija koju gaji Everton. Klub je u procesu promene pristupa fudbalu, ali njegova tradicija nam nalaže da jednu stvar ne smemo da promenimo, a to je težnja pobeđivanju. U fudbalu je nemoguće dobiti svaki meč, ali u svakom meču moramo da pokažemo da to želimo. To ćemo i uraditi", izjavio je Silva.

Everton je pre njega angažovao i novog sportskog direktora, Marsela Brandsa iz holandskog PSV Ajndhovena.

Tim sa "Gudisona" je prošlog leta potrošio mnogo novca, ali to nije donelo očekivani boljitak.

U odnosu na 2016/17, kada je Everton zauzeo sedmo mesto, ove sezone je završio Premijer ligu kao osmi, ali je osvojio 12 bodova manje i dao 18 golova manje.

"Znam šta naši navijači očekuju - rezultate, ali ne samo to. Želim da budu ponosni kada vide naš tim na terenu", naglasio je Silva.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar