Како наплатити заостале дугове

Фонд здравственог осигурања потражује 280 милиона марака за неуплаћене доприносе, а  они дугују послодавцима за боловања око 42 милиона.  Ипак, нико се не хвата у коштац са дуговима јавних здравствених установа, фирми у стечају и јавних предузећа.

Република Српска 31.05.2018 | 17:19
Како наплатити заостале дугове
Фонд здравственог осигурања Српске и привредници из реалног сектора потписали су споразум о измирењу свих дугова Фонда према послодавцима за ову годину и то до краја јуна.

Фонд такође има обавезу да редовно рефундира послодавцима боловања преко 30 дана.  

Ипак, нико се не хвата у коштац са дуговима јавних здравствених установа, фирми у стечају и јавних предузећа.

Потписаним споразумом фонд и послодавци биће у дослуху, па ће се јаче контролисати боловања дужа од 30 дана.

Фонд здравства потражује 280 милиона марака за доприносе, а дугује послодавцима тек 42 милиона за боловања. Парадокс у свему томе је што у нередовне платише углавном спадају јавне здравствене установе, фирме у стечају и јавна предузећа.

Директор Фонда здравственог осигурања Дејан Кустурић тврди да је највећи проблем са потраживањима од Клиничког центра Бања Лука, али да они већ годину дана редовно уплаћују доприносе. Ко ће и како платити претходна дуговања, нема одговора.



БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лактаси

31.05.2018 15:26

СЕКТАСИ НЕ МОРАЈУ ИЗМИРИВАТИ НИСТА ПРЕМА ДРЗАВИ НИ НАРОДУ САМО СЕ БОРЕ ДА СТО ВИСЕ ОПЉАЦКАЈУ ОВАЈ БИЈЕДНИ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

31.05.2018 15:32

ИМАЈУ КРЕДИТИ НИЈЕ ПРОБЛЕМ ЈА ТЕБИ ТИ МЕНИ И ПРЕД ИЗБОРЕ. СВЕ СЕ ПОРАВНА РАЗНОРАЗНИМ ТРАНСАКЦИЈАМА. КАД УСТАНОВЕ И ФИРМЕ ДУГУЈУ ДРЖАВИ ТО ЈЕ НЕ СВАТЉИВО.А КАЖУ ДА НАМ СВЕ ФУНКЦИЈОНИШЕ.СМИЈЕШНИ СУ ТАКВИМ ИЗЈАВАМА.СВИ СУ ПРОЧИТАНА КЊИГА.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

www.независникандидат.инфо

31.05.2018 16:18

Овакав и оволики дуг је настао крсењем закона! Код оваквих дугова се крси закон на нацин да се подзаконским актима, уредбама или одлукама или другим подзаконским актима који су испод закона, на незаконит нацин даје снага веца од законске и стављају се изнад закона. Тако имамо ситуацију да власт која предлазе и усваја законе, онда сама те исте законе крси подзаконским актима. Разлог: куповање социјалног мира.

ОДГОВОРИТЕ