Kako naplatiti zaostale dugove

Fond zdravstvenog osiguranja potražuje 280 miliona maraka za neuplaćene doprinose, a  oni duguju poslodavcima za bolovanja oko 42 miliona.  Ipak, niko se ne hvata u koštac sa dugovima javnih zdravstvenih ustanova, firmi u stečaju i javnih preduzeća.

Republika Srpska 31.05.2018 | 17:19
Kako naplatiti zaostale dugove
Fond zdravstvenog osiguranja Srpske i privrednici iz realnog sektora potpisali su sporazum o izmirenju svih dugova Fonda prema poslodavcima za ovu godinu i to do kraja juna.

Fond takođe ima obavezu da redovno refundira poslodavcima bolovanja preko 30 dana.  

Ipak, niko se ne hvata u koštac sa dugovima javnih zdravstvenih ustanova, firmi u stečaju i javnih preduzeća.

Potpisanim sporazumom fond i poslodavci biće u dosluhu, pa će se jače kontrolisati bolovanja duža od 30 dana.

Fond zdravstva potražuje 280 miliona maraka za doprinose, a duguje poslodavcima tek 42 miliona za bolovanja. Paradoks u svemu tome je što u neredovne platiše uglavnom spadaju javne zdravstvene ustanove, firme u stečaju i javna preduzeća.

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Dejan Kusturić tvrdi da je najveći problem sa potraživanjima od Kliničkog centra Banja Luka, ali da oni već godinu dana redovno uplaćuju doprinose. Ko će i kako platiti prethodna dugovanja, nema odgovora.



BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Laktasi

31.05.2018 15:26

SEKTASI NE MORAJU IZMIRIVATI NISTA PREMA DRZAVI NI NARODU SAMO SE BORE DA STO VISE OPLJACKAJU OVAJ BIJEDNI NAROD.

ODGOVORITE
Name

BOBA

31.05.2018 15:32

IMAJU KREDITI NIJE PROBLEM JA TEBI TI MENI I PRED IZBORE. SVE SE PORAVNA RAZNORAZNIM TRANSAKCIJAMA. KAD USTANOVE I FIRME DUGUJU DRŽAVI TO JE NE SVATLJIVO.A KAŽU DA NAM SVE FUNKCIJONIŠE.SMIJEŠNI SU TAKVIM IZJAVAMA.SVI SU PROČITANA KNJIGA.SRETNO.

ODGOVORITE
Name

www.nezavisnikandidat.info

31.05.2018 16:18

Ovakav i ovoliki dug je nastao krsenjem zakona! Kod ovakvih dugova se krsi zakon na nacin da se podzakonskim aktima, uredbama ili odlukama ili drugim podzakonskim aktima koji su ispod zakona, na nezakonit nacin daje snaga veca od zakonske i stavljaju se iznad zakona. Tako imamo situaciju da vlast koja predlaze i usvaja zakone, onda sama te iste zakone krsi podzakonskim aktima. Razlog: kupovanje socijalnog mira.

ODGOVORITE