Лавров данас у Сјеверној Кореји

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров допутовао је данас у Сјеверну Кореју, гдје ће разговарати са званичницима.

Свијет 31.05.2018 | 07:18
Лавров данас у Сјеверној Кореји
Лавров и његов севернокорејски колега Ри Јонг-хо разговараће о ситуацији на Корејском полуострву, најавило је руско Министарство спољних послова.

"Разговори два министра су испланирани и они ће се фокусирати на актуелне проблеме и разменити мишљења о ситуацији на Корејском полуострву и другим главним међународним и регионалним проблемима", наводи се у саопштењу, преноси Тасс.

Шеф севернокорејске дипломатије је приликом посете Москви у априлу позвао Лаврова да посети Пјонгјанг.

Лавров је у среду подсетио да је Русија учествовала у преговорима шест страна о питању Северне Кореје - механизму који је и даље на снази.

"У складу са логиком на којој се заснива овај механизам, подржавамо тренутне промене у односима измедју две корејске државе, као и између Пјонгјанга и Вашингтона", рекао је Лавров.

Он је нагласио да се Корејско полуострво не може денуклеаризовати у једном потезу, већ да то захтева акције, које се споводе корак по корак, као и доследност и стрпљење.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Скептик

31.05.2018 06:14

Ким Ун Џон је смијешан, долази му у посјету неки непознати Лавров. Нашем Рудоњи ће на ноге доћи ЛИЧНО Путин! Јер о чему то Путин има разговарати са сјевернокорејским предсједником. Безвезне теме као што је нуклеарни програм, могући рат са САД...Али са Рудоњом богами на дневном реду су веома озбиљне теме због чега ће Путин ЛИЧНО доћи на ноге нашем свјетском државнику, градња аеродрома у Требињу, уклањање наплатних кућица у Гламочанима, завршетак аутопута-дионица Друговићи- Прњавор...

ОДГОВОРИТЕ