Lavrov danas u Sjevernoj Koreji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je danas u Sjevernu Koreju, gdje će razgovarati sa zvaničnicima.

Svijet 31.05.2018 | 07:18
Lavrov danas u Sjevernoj Koreji
Lavrov i njegov severnokorejski kolega Ri Jong-ho razgovaraće o situaciji na Korejskom poluostrvu, najavilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Razgovori dva ministra su isplanirani i oni će se fokusirati na aktuelne probleme i razmeniti mišljenja o situaciji na Korejskom poluostrvu i drugim glavnim međunarodnim i regionalnim problemima", navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Šef severnokorejske diplomatije je prilikom posete Moskvi u aprilu pozvao Lavrova da poseti Pjongjang.

Lavrov je u sredu podsetio da je Rusija učestvovala u pregovorima šest strana o pitanju Severne Koreje - mehanizmu koji je i dalje na snazi.

"U skladu sa logikom na kojoj se zasniva ovaj mehanizam, podržavamo trenutne promene u odnosima izmedju dve korejske države, kao i između Pjongjanga i Vašingtona", rekao je Lavrov.

On je naglasio da se Korejsko poluostrvo ne može denuklearizovati u jednom potezu, već da to zahteva akcije, koje se spovode korak po korak, kao i doslednost i strpljenje.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Skeptik

31.05.2018 06:14

Kim Un Džon je smiješan, dolazi mu u posjetu neki nepoznati Lavrov. Našem Rudonji će na noge doći LIČNO Putin! Jer o čemu to Putin ima razgovarati sa sjevernokorejskim predsjednikom. Bezvezne teme kao što je nuklearni program, mogući rat sa SAD...Ali sa Rudonjom bogami na dnevnom redu su veoma ozbiljne teme zbog čega će Putin LIČNO doći na noge našem svjetskom državniku, gradnja aerodroma u Trebinju, uklanjanje naplatnih kućica u Glamočanima, završetak autoputa-dionica Drugovići- Prnjavor...

ODGOVORITE