Усвојен ребаланс градског буџета

Скупштина града Бањалука усвојила је Приједлог одлуке о усвајању ребаланса градског буџета за ову годину од 146,2 милиона марака, што је повећање за 12 милиона марака у односу на прошлогодишњи буџет. Из градске управе обећавају нова комунална и инфраструктурна улагања, док градска опозиција сматра да град Бањалука троши превише новца на администрацију и да се тај тренд мора зауставити.

Република Српска 30.05.2018 | 21:35
Усвојен ребаланс градског буџета
У образложењу нацрта ребаланса градског буџета наведено је да се највећи дио повећања односи на средства остварена продајом градских обвезница у износу од 6,2 милиона марака и дио из прошлогодишњег суфицита. Градска управа увјерава да ће 146 милиона из градске касе бити распоређено на бројне капиталне пројекте на подручју града.  

 „Од емисије обвезница иде пет капиталних пројеката јуче смо увели раднике у спортску дворану прву послије 44 године и ако не буде жалби у наредних 15 дана можемо увести извођаче и на зелени мост, и за прва три крака Црног врела након тога иде се у имовинске поступке за улицу Краља Александра Карађорђевића и за завршетак источног транзита од овог наставка  до зеленог моста“, увјерава Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке. 

Обећана је изградња и нових вртића, нових водоводних система али и реконструкција основних и средњих школа, укључујући Техничку и Електротехничку школу. Буџетки новац биже уложен и у саобраћајнице, док ће се око 700 000 марака искористити за побољшање опремљености ватрогасне јединице.

"Бањалука је заузела битан курс и то развојни курс. Сви смо се усагласили да у наредном периоду стварамо нове приходе у погледу јачања привредног амбијента“, истиче Зоран Талић, предсједник Скупштине града.

Градска опозиција категорично је против ребаланса буџета јер се, како тврде, превише новца троши на администрацију, кредитно задужење града и препакивање претходних кредита што ће опет, кад се сведу рачуни, доћи на наплату грађанима Бањалуке.

"То препакивање доводи до 2039. године за поврат средстава па можете замислит гдје се онда налазите, стално су присутне обвезнице, када се прича о инвестицијама или потенцијалним инвестицијама које се преносе из једне у другу годину увијек везује се за кредите и та препакивања“, сматра Будимир Балабан, предсједник клуба Слобода.



БН ТВ

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

БОБА

30.05.2018 20:02

ПАПАК ГЛАВНИ ЗАТО ЈЕ И ОТИШАО У ПАПКЕ.ЊЕМУ САДА СВЕ ОДГОВАРА. ЖИВИМО У АМБИЈЕНТУ ПОЛТРОНА, ПОТРЧКАЛА ,УЛИЗИЦА, ПРЕЛЕТАЧА.МИСЛЕ ДА СУ БИТНИ А НЕ ЗНАЈУ КАКО СУ ОМРАЖЕНИ, ОДВРАТНИ, ГАДЉИВИ И ДА НЕ НАБРАЈАМ.СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бобу

31.05.2018 20:41

Ако треба бобо дацу ти за љекове видимда ти, треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.06.2018 09:40

Лијекови Боби? Па шта је слагала? Дојучерашњи највећи опозиционар и критичар (погледај на Интернету предизборне говоре и пљување по власти), одједном високопозиционирани у позицији (власти). Такви се у жаргону називају "папци". А зна се и аутор тог назива.

Name

Жељка Цвијановић

01.06.2018 11:28

Молим вас да се именујем кад ме цитирате.