Фудбал окупио бившу Југославију!

Први међународни Куп пријатељства за фудбалере до 18 година биће одржан од 5. до 10. јуна на Златибору, а осим клубова из региона учествоваће три екипе из Италије и по једна из Шпаније и Турске.

Фудбал 02.06.2018 | 09:00
Фудбал окупио бившу Југославију!
Куп пријатељства играће 10 клубова из региона, као и три из Италије и по један из Турске и Шпаније.

Учествоваће Црвена звезда, Партизан и Војводина (Србија), Динамо и Осијек (Хрватска),Жељезничар и Сарајево (БиХ), Будућност (Црна Гора), Вардар (Македонија), Олимпија(Словенија).

Посебне позивнице добили су Фенербахче (Турска), Еспањол (Шпанија), Удинезе, Торино иСпал (Италија) и Видеотон (Мађарска). 

У првој фази такмичења тимови ће бити подељени у 4 групе од по 4 тима.

А група: Црвена звезда, Осијек, Сарајево, СПАЛ.
Б група: Партизан, Видеотон, Жељезничар, Фенербахче.
Ц група: Динамо (Загреб), Будућност (Подгорица), Торино, Војводина.
Д група: Олимпија (Љубљана), Удинезе, Вардар, Еспањол.

"Све је почело пре четири године када је група ентузијаста у Бијељини покренула Турнир пријатељства, који ће се и даље тамо играти, за играче до 16 година. Решили смо да ажурирамо целу причу и на Златибору смо направили неколико измена. Имамо изузетно јак састав турнира и гарантујемо да у региону не постоји турнир сличне јачине", рекао је директор турнира Игор Микља на конференцији за новинаре у Београду.

Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Саво Милошевић рекао је да му је драго што ће се на Златибору спојити култура и спорт, с обзиром да ће се у исто време одржати и Међународни фестивал спортског филма. 

"Велики сам заљубљеник у 'седму уметност'. Те две ствари су јако битне и преко њих се шаљу најздравије поруке нашој деци. Ово су манифестације које су веома значајне", рекао је Милошевић.

Посетиоци Купа пријатељства биће велика фудбалска имена бивше Југославије, попут Дејана Савићевића, Владимира Петровића, Драгана Џајића, Ивана Гудеља, Момчила Вукотића и други.

- СИСТЕМ ТАКМИЧЕЊА -

Победници група пласираће се у полуфинале. Победник групе А играће у полуфиналу против победника Групе Ц, док ће се у другом полуфиналу састати победници група Б и Д.

Утакмице у групној фази такмичења трају по 70 минута (два пута по 35), док утакмице полуфинала и финала трају по 80 минута (два пута по 40). Уколико се утакмице полуфинала или финала заврше нерешеним резултатом, одмах ће се изводити једанаестерци.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар