Fudbal okupio bivšu Jugoslaviju!

Prvi međunarodni Kup prijateljstva za fudbalere do 18 godina biće održan od 5. do 10. juna na Zlatiboru, a osim klubova iz regiona učestvovaće tri ekipe iz Italije i po jedna iz Španije i Turske.

Fudbal 02.06.2018 | 09:00
Fudbal okupio bivšu Jugoslaviju!
Kup prijateljstva igraće 10 klubova iz regiona, kao i tri iz Italije i po jedan iz Turske i Španije.

Učestvovaće Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina (Srbija), Dinamo i Osijek (Hrvatska),Željezničar i Sarajevo (BiH), Budućnost (Crna Gora), Vardar (Makedonija), Olimpija(Slovenija).

Posebne pozivnice dobili su Fenerbahče (Turska), Espanjol (Španija), Udineze, Torino iSpal (Italija) i Videoton (Mađarska). 

U prvoj fazi takmičenja timovi će biti podeljeni u 4 grupe od po 4 tima.

A grupa: Crvena zvezda, Osijek, Sarajevo, SPAL.
B grupa: Partizan, Videoton, Željezničar, Fenerbahče.
C grupa: Dinamo (Zagreb), Budućnost (Podgorica), Torino, Vojvodina.
D grupa: Olimpija (Ljubljana), Udineze, Vardar, Espanjol.

"Sve je počelo pre četiri godine kada je grupa entuzijasta u Bijeljini pokrenula Turnir prijateljstva, koji će se i dalje tamo igrati, za igrače do 16 godina. Rešili smo da ažuriramo celu priču i na Zlatiboru smo napravili nekoliko izmena. Imamo izuzetno jak sastav turnira i garantujemo da u regionu ne postoji turnir slične jačine", rekao je direktor turnira Igor Miklja na konferenciji za novinare u Beogradu.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević rekao je da mu je drago što će se na Zlatiboru spojiti kultura i sport, s obzirom da će se u isto vreme održati i Međunarodni festival sportskog filma. 

"Veliki sam zaljubljenik u 'sedmu umetnost'. Te dve stvari su jako bitne i preko njih se šalju najzdravije poruke našoj deci. Ovo su manifestacije koje su veoma značajne", rekao je Milošević.

Posetioci Kupa prijateljstva biće velika fudbalska imena bivše Jugoslavije, poput Dejana Savićevića, Vladimira Petrovića, Dragana Džajića, Ivana Gudelja, Momčila Vukotića i drugi.

- SISTEM TAKMIČENJA -

Pobednici grupa plasiraće se u polufinale. Pobednik grupe A igraće u polufinalu protiv pobednika Grupe C, dok će se u drugom polufinalu sastati pobednici grupa B i D.

Utakmice u grupnoj fazi takmičenja traju po 70 minuta (dva puta po 35), dok utakmice polufinala i finala traju po 80 minuta (dva puta po 40). Ukoliko se utakmice polufinala ili finala završe nerešenim rezultatom, odmah će se izvoditi jedanaesterci.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar