Трамп поново оптужио Мексико

Амерички председник поново је оптужио Мексико да на реди ништа како би се зауставили илегални уласци у САД.

Свијет 30.05.2018 | 07:46
Трамп поново оптужио Мексико
Он је поновио своју претњу, изнету још за време предизборне кампање, да ће Мексико, пре или касније морати да плати изградњу зида, између САД и Мексика, који је уствари Трампова замисао.

Зид је био једна од централних тема током Трампове кампање, подсећа Ројтерс и наводи да је амерички председник замислио да тако спречи велики број илегалних улазака у САД из Мексика, одакле долазе, како је сам више пута рекао, најокорелији криминалци.

Такође, зид је и највећа тачка раздора Америке и Мексика, будући да званичници с друге стране зида не гледају благонаклоно на Трампову замисао, коју је почео већ и да спроводи у дело.

"На крају, Мексико ће платити за зид", поручио је амерички председник окупљеној маси у Нешвилу. "Они не раде апсолутно ништа како би зауставили људе из Мексика, Хондураса и тамо неких других земаља да илегално улазе у САД...Не раде ништа да нам помогну", додао је Трамп.

Сат времена након Трампове поруке, добио је и одговор од мексичког председника Енрике Пења Ниета, који му је путем Твитера поручио: "Председнику Доналду Трампу: НЕ. Мексико неће НИКАДА платити за зид. Не сад, не никад. Искрено, Вексико (сви ми)."

Интересантно је, наводи Ројтерс да је Пења ову поруку најпре написао на енглеском, а тек потом ју је написао и на шпанском.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар