Tramp ponovo optužio Meksiko

Američki predsednik ponovo je optužio Meksiko da na redi ništa kako bi se zaustavili ilegalni ulasci u SAD.

Svijet 30.05.2018 | 07:46
Tramp ponovo optužio Meksiko
On je ponovio svoju pretnju, iznetu još za vreme predizborne kampanje, da će Meksiko, pre ili kasnije morati da plati izgradnju zida, između SAD i Meksika, koji je ustvari Trampova zamisao.

Zid je bio jedna od centralnih tema tokom Trampove kampanje, podseća Rojters i navodi da je američki predsednik zamislio da tako spreči veliki broj ilegalnih ulazaka u SAD iz Meksika, odakle dolaze, kako je sam više puta rekao, najokoreliji kriminalci.

Takođe, zid je i najveća tačka razdora Amerike i Meksika, budući da zvaničnici s druge strane zida ne gledaju blagonaklono na Trampovu zamisao, koju je počeo već i da sprovodi u delo.

"Na kraju, Meksiko će platiti za zid", poručio je američki predsednik okupljenoj masi u Nešvilu. "Oni ne rade apsolutno ništa kako bi zaustavili ljude iz Meksika, Hondurasa i tamo nekih drugih zemalja da ilegalno ulaze u SAD...Ne rade ništa da nam pomognu", dodao je Tramp.

Sat vremena nakon Trampove poruke, dobio je i odgovor od meksičkog predsednika Enrike Penja Nieta, koji mu je putem Tvitera poručio: "Predsedniku Donaldu Trampu: NE. Meksiko neće NIKADA platiti za zid. Ne sad, ne nikad. Iskreno, Veksiko (svi mi)."

Interesantno je, navodi Rojters da je Penja ovu poruku najpre napisao na engleskom, a tek potom ju je napisao i na španskom.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar