Америка затражила хитан састанак

Сједињене Америчке Државе затражиле хитан састанак Савета безбедности УН ради дискусије о палестинским ракетним и минобацачким нападима на Израел.

Свијет 30.05.2018 | 07:20
Америка затражила хитан састанак
Очекује се да ће се састанак одржати у среду како би се дискутовало о нападима за које су одговорност преузели екстремистички Хамас и Исламски џихад и навели Израел да одговори ударима из ваздуха.

"Најновији напади из Газе су највећи виђени од 2014. године", навела је у саопштењу амбасадорка САД у УН Ники Хејли, пренели су израелски медији.

У саопштењу се додаје да су минобацачки пројектили које су "испалили палестински екстремисти погодили цивилну инфраструктуру и вртић" и да би Савет безбедности морао "одговорити на најновији талас насиља уперен против невиних израелских цивила и палестинско руководство мора бити одговорно за оно што дозвољава да се дешава у Гази".

Нешто раније је израелски амбасадор у УН Дани Данон позвао генерелног секретара светске организације Антонија Гутереша да осуди Хамас и сматра га одговорним за данашње терористичке инциденте, како је рекао.

Израелски медији су известили касно вечерас, позивајући се на палестинске изворе, да су израелски удари на Газу настављени.

У међувремену су израелски званичници порекли да је постигнут прекид ватре с Хамасом и Исламским џихадом.

Извор: Бета

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Присјећање

30.05.2018 06:08

Ово ме подсјећа на нас деведесетих"нисмо ми они су први започели"

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

30.05.2018 06:44

Они њих працком а ови одмазду авионима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

30.05.2018 07:04

Адолф је био мала маца за ове фасисте из Израила и Америке.

ОДГОВОРИТЕ