Amerika zatražila hitan sastanak

Sjedinjene Američke Države zatražile hitan sastanak Saveta bezbednosti UN radi diskusije o palestinskim raketnim i minobacačkim napadima na Izrael.

Svijet 30.05.2018 | 07:20
Amerika zatražila hitan sastanak
Očekuje se da će se sastanak održati u sredu kako bi se diskutovalo o napadima za koje su odgovornost preuzeli ekstremistički Hamas i Islamski džihad i naveli Izrael da odgovori udarima iz vazduha.

"Najnoviji napadi iz Gaze su najveći viđeni od 2014. godine", navela je u saopštenju ambasadorka SAD u UN Niki Hejli, preneli su izraelski mediji.

U saopštenju se dodaje da su minobacački projektili koje su "ispalili palestinski ekstremisti pogodili civilnu infrastrukturu i vrtić" i da bi Savet bezbednosti morao "odgovoriti na najnoviji talas nasilja uperen protiv nevinih izraelskih civila i palestinsko rukovodstvo mora biti odgovorno za ono što dozvoljava da se dešava u Gazi".

Nešto ranije je izraelski ambasador u UN Dani Danon pozvao generelnog sekretara svetske organizacije Antonija Gutereša da osudi Hamas i smatra ga odgovornim za današnje terorističke incidente, kako je rekao.

Izraelski mediji su izvestili kasno večeras, pozivajući se na palestinske izvore, da su izraelski udari na Gazu nastavljeni.

U međuvremenu su izraelski zvaničnici porekli da je postignut prekid vatre s Hamasom i Islamskim džihadom.

Izvor: Beta

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Prisjećanje

30.05.2018 06:08

Ovo me podsjeća na nas devedesetih"nismo mi oni su prvi započeli"

ODGOVORITE
Name

dr

30.05.2018 06:44

Oni njih prackom a ovi odmazdu avionima!!!

ODGOVORITE
Name

dzoo

30.05.2018 07:04

Adolf je bio mala maca za ove fasiste iz Izraila i Amerike.

ODGOVORITE