Звијезде о трци у Монте Карлу...

Досадно, досадније, најдосадније. . . ! Шампиони Формуле 1 Луис Хамилтон и Фернандо Алонсо оценили су да је трка за Велику награду Монака била најдосаднија, пошто у њој није било тркања.

Остали спортови 31.05.2018 | 15:30
Звијезде о трци у Монте Карлу...
У недељној трци у Монте Карлу победио је возач Ред Була Данијел Рикардо, а возачи су имали за неколико секудни слабија времена по кругу, пошто су чували гуме, како би само једном ишли у бокс.

"Само смо возили од шестог круга, буквално само то. Није било праве трке. Ако је то занимљиво за гледање, онда нема проблема", рекао је возач Марцедеса Луис Хамилтон, пренели су британски медији.

Алонсо је рекао да је трка била "изузетно досадна".

"То је вероватно била најдосаднија трка икада", додао је возач Мекларена.

У трци на стази у Монте Карлу је тешко претицати, најтеже у шампионату, због уске уличне стазе, а већи проблем возачима задавале су гуме.

Екипе не желе да обављају више од једног заустављања у боксу, пошто би у супротном њихови возачи изгубили по неколико позиција и нашли се иза споријих болида, које не би могли да обидју, чак и ако су много бржи од њих.

"То је било најдужих 78 кругова икада. Било је супер неузбудљиво за свакога. Возили смо брзо и само чекали да завршимо, када сам видео да је остало још 40 кругова, помислио сам, ох боже... Када смо завршили захвалио сам богу", додао је Хамилтон.

Победник трке Рикардо рекао је да је због природе стазе могао да диктира спорији темпо и додао да то неће бити могуће у наредној трци у Монтреалу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар