Заховић напустио Марибор!

Неко други је одлучио ко ће бити шампион Словеније! После 11 успешних година некадашњи репрезентативац решио да каже доста.

Фудбал 01.06.2018 | 12:00
Заховић напустио Марибор!
Златко Заховић напустио је фудбалски клуб Марибор после 11 година проведених на функцији спортског директора. Легендарни словеначки репрезентативац на овакав потез одлучио се два дана након последњег кола првенства у којем је Олимпија освојила титулу шампиона.

“Ствар је јасна. Не желим да будем део проблема, већ решење. У овом тренутку нисам срећан у клубу и постоји само једна опција. Тачно је да су односи унутар Марибора далеко од идиличних, али далеко од тога да су лоши. Једноставно, превише ствари се издешавало и било је разних интерпретација. Ја сам професионалац“,навео је Заховић, а преносе словеначки медији.

Он је демантовао и да су један од разлога за одлазак понуде из иностранства.

“Није било никаквих понуда, не би ме ни занимале. Сматрам да имам превише потенцијала који овде више не могу да остварим. Нећу сукобе. Знам да је било доста дезинформација у последње време, а ја нисам од људи који желе да било коме ’краду хлеб’. Једна прича је готова, а памтићу само лепе ствари“. 

Прокоментарисао је Заховић на крају и драматичну завршницу словеначке лиге.

“Честитам целој екипи јер се борила до последњег тренутка и судијског звиждука. Стварно сам поносан на њих. Навијачи су свесни да је екипа дала максимум, али је неко други одлучио ко ће да буде шампион. Али, сигуран сам да ова екипа Марибора има велики потенцијал“, закључио је Заховић.

Као директор Марибора он је учествовао у освајању седам титула првака Словеније, односно по четири купа и суперкупа. Такође, за то време Марибор је по два пута учествовао у групној фази Лиге шампиона и Лиге Европе.

Ипак, у последње време Заховић се нашао у центру пажње због сукоба са новинарима, али и неким играчима Марибора.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар