Ди Марија звао Чола и сам се понудио Атлетику!

А Симоне баш тражи једног креативног везисту. . . Цена око 45. 000. 000 евра.

Фудбал 01.06.2018 | 11:15
Ди Марија звао Чола и сам се понудио Атлетику!
Мадридом је одјекнула вест следеће садржине: Анхел ди Марија позвао је Дијега Симеонеа и понудио своје услуге мадридском Атлетику!

Престонички дневник Ас, који је боље упућен у дешавања у Атлетику него у Реалу, јавља да је Ди Маријапредставио свом сународнику на клупи Рохибланкоса идеју да појача клуб овог лета, што је Симеонедочекао с одушевљењем. Наиме, Атлетико ће на трансфер пијаци наредних месеци тражити креативног везисту, а Ди Марија би могао да буде баш оно што клубу треба.

Годинама уназад Симеоне и Ди Марија имају посебан однос и неколико пута досад се шушкало о могућој сарадњи, али раније то није било тако реално као сада. Ди Марија је дуго важио за ТОП калибар светског фудбала, али су му непрепознатљиво лоше игре у Манчестер јунајтеду значајно умањиле вредност. Пари Сен Жермен га је опет платио папрено пре три лета, чак 63.000.000 евра, али му је та лоша епизода у Манчестеру обележила досадашњу каријеру.

О његовом одласку из ПСЖ шушка се практично од прошлог лета, а интензивирало се зимус, када га је Интер желео на позајмицу, уз право откупа. Али у међувремену су Неразури озбиљније загризли за реалнију опцију у лику Хавијера Пастореа, па је и тај посао на крају пропао.  

Ди Марија би могао да буде елемент који Атлетику недостаје дуго. Играч који зна да прави разлику, који ипак припада горњем сталежу светског фудбала, а за Атлетико досад није био реалност због високе цене.

Додуше, ПСЖ ни сад не би тек тако продао Аргентинца, али би цена између 40.000.000 и 45.000.000 евра могла да донесе договор две стране. За Ди Марију би то практично био последњи велики трансфер у каријери, а стигао би у клуб где не би морао да осећа толики притисак морања као што је то био случај, на пример, у Манчестер јунајтеду. Или Реалу и ПСЖ, где је ипак свеукупно гледано био за лествицу испред највећег дела лиге.

Атлетико би новац могао да добије од евентуалне продаје Антоана Гризмана, мада поменута цена није толико ван домашаја за домете Јорганџија. Ди Маријин долазак би вероватно значио и да Витоло одлази. Шпанац није имао најбољу сезону, био је просечан, али је Симеоне очекивао много више. Опет, Ди Маријаби могао да буде та класа која би Атлетику дала нови искорак у игри.

Обострана жеља постоји, сада је све само на челницима два клуба да нађу праву цену.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар