Di Marija zvao Čola i sam se ponudio Atletiku!

A Simone baš traži jednog kreativnog vezistu. . . Cena oko 45. 000. 000 evra.

Fudbal 01.06.2018 | 11:15
Di Marija zvao Čola i sam se ponudio Atletiku!
Madridom je odjeknula vest sledeće sadržine: Anhel di Marija pozvao je Dijega Simeonea i ponudio svoje usluge madridskom Atletiku!

Prestonički dnevnik As, koji je bolje upućen u dešavanja u Atletiku nego u Realu, javlja da je Di Marijapredstavio svom sunarodniku na klupi Rohiblankosa ideju da pojača klub ovog leta, što je Simeonedočekao s oduševljenjem. Naime, Atletiko će na transfer pijaci narednih meseci tražiti kreativnog vezistu, a Di Marija bi mogao da bude baš ono što klubu treba.

Godinama unazad Simeone i Di Marija imaju poseban odnos i nekoliko puta dosad se šuškalo o mogućoj saradnji, ali ranije to nije bilo tako realno kao sada. Di Marija je dugo važio za TOP kalibar svetskog fudbala, ali su mu neprepoznatljivo loše igre u Mančester junajtedu značajno umanjile vrednost. Pari Sen Žermen ga je opet platio papreno pre tri leta, čak 63.000.000 evra, ali mu je ta loša epizoda u Mančesteru obeležila dosadašnju karijeru.

O njegovom odlasku iz PSŽ šuška se praktično od prošlog leta, a intenziviralo se zimus, kada ga je Inter želeo na pozajmicu, uz pravo otkupa. Ali u međuvremenu su Nerazuri ozbiljnije zagrizli za realniju opciju u liku Havijera Pastorea, pa je i taj posao na kraju propao.  

Di Marija bi mogao da bude element koji Atletiku nedostaje dugo. Igrač koji zna da pravi razliku, koji ipak pripada gornjem staležu svetskog fudbala, a za Atletiko dosad nije bio realnost zbog visoke cene.

Doduše, PSŽ ni sad ne bi tek tako prodao Argentinca, ali bi cena između 40.000.000 i 45.000.000 evra mogla da donese dogovor dve strane. Za Di Mariju bi to praktično bio poslednji veliki transfer u karijeri, a stigao bi u klub gde ne bi morao da oseća toliki pritisak moranja kao što je to bio slučaj, na primer, u Mančester junajtedu. Ili Realu i PSŽ, gde je ipak sveukupno gledano bio za lestvicu ispred najvećeg dela lige.

Atletiko bi novac mogao da dobije od eventualne prodaje Antoana Grizmana, mada pomenuta cena nije toliko van domašaja za domete Jorgandžija. Di Marijin dolazak bi verovatno značio i da Vitolo odlazi. Španac nije imao najbolju sezonu, bio je prosečan, ali je Simeone očekivao mnogo više. Opet, Di Marijabi mogao da bude ta klasa koja bi Atletiku dala novi iskorak u igri.

Obostrana želja postoji, sada je sve samo na čelnicima dva kluba da nađu pravu cenu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar