Словенцу је понуда на столу!

Облак међу најплаћенијима у клубу - клаузула 200. 000. 000 евра! Управа Јорганџија упорна у намери да сачува свог чувара мреже у клубу.

Фудбал 01.06.2018 | 08:00
Словенцу је понуда на столу!
Атлетико Мадрид је оставио понуду на столу за Јана Облака. Словеначки голман један је од најважнијих шрафова стабилности овог тима Дијега Симеонеа, а Аргентинац је управи клуба одавно дао наредбу да пронађе начин којим би задржали једног од најбољих чувара мреже на планети.

Актуелни Облаков уговор истиче на лето 2021. године, али актуелна клаузула од 100.000.000 евра више није гарант његовог останка у Мадриду, с обзиром на стање у којем се налази тржиште. Циљ Атлетикових челника је да дуплирају клаузулу (200.000.000 евра), али ће то учинити уз драстично повећање годишњих примања, чиме би Словенац постао један од најплаћенијих играча клуба.

Облак је Атлетико Мадрид стигао на лето 2014. године за обештећење од 16.000.000 евра, а актуелни уговор продужио је две године касније. Да су знали да ће тржиште потпуно експлодирати Јорганџије би вероватно повећале излазну клаузулу. Овако ће морати озбиљно да се потруде како би удовољили свом чувару мреже и натерали га да остане при свом старом ставу, а то је да жели још увек да носи дрес Атлетико Мадрида.

Заинтересованих страна је много, а највише су се помињали Пари Сен Жермен и Ливерпул. Редсима је након финала Лиге шампиона постало кристално јасно да им је за освајање тако великог трофеја неопходна знатно већа сигурност на гол-линији. Облак би им дефинитивно решио све горуће проблеме у тиму.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар