Slovencu je ponuda na stolu!

Oblak među najplaćenijima u klubu - klauzula 200. 000. 000 evra! Uprava Jorgandžija uporna u nameri da sačuva svog čuvara mreže u klubu.

Fudbal 01.06.2018 | 08:00
Slovencu je ponuda na stolu!
Atletiko Madrid je ostavio ponudu na stolu za Jana Oblaka. Slovenački golman jedan je od najvažnijih šrafova stabilnosti ovog tima Dijega Simeonea, a Argentinac je upravi kluba odavno dao naredbu da pronađe način kojim bi zadržali jednog od najboljih čuvara mreže na planeti.

Aktuelni Oblakov ugovor ističe na leto 2021. godine, ali aktuelna klauzula od 100.000.000 evra više nije garant njegovog ostanka u Madridu, s obzirom na stanje u kojem se nalazi tržište. Cilj Atletikovih čelnika je da dupliraju klauzulu (200.000.000 evra), ali će to učiniti uz drastično povećanje godišnjih primanja, čime bi Slovenac postao jedan od najplaćenijih igrača kluba.

Oblak je Atletiko Madrid stigao na leto 2014. godine za obeštećenje od 16.000.000 evra, a aktuelni ugovor produžio je dve godine kasnije. Da su znali da će tržište potpuno eksplodirati Jorgandžije bi verovatno povećale izlaznu klauzulu. Ovako će morati ozbiljno da se potrude kako bi udovoljili svom čuvaru mreže i naterali ga da ostane pri svom starom stavu, a to je da želi još uvek da nosi dres Atletiko Madrida.

Zainteresovanih strana je mnogo, a najviše su se pominjali Pari Sen Žermen i Liverpul. Redsima je nakon finala Lige šampiona postalo kristalno jasno da im je za osvajanje tako velikog trofeja neophodna znatno veća sigurnost na gol-liniji. Oblak bi im definitivno rešio sve goruće probleme u timu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar