Анализа: Реал Мадрид 2018/2019...

Време је да и Зидан прихвати неки скуп поклон. . . Можда и четири! Мадриђани четири године нису довели звучно име, нити су трошили превише новца.

Фудбал 31.05.2018 | 23:31
Анализа: Реал Мадрид 2018/2019...
Реал Мадрид је импресивно окончао сезону у којој је трпео критике са свих страна. А онда је тако једноставно потврдио да је набољи у Европи. Зидан је у Мадриду створио династију која изгледа као савршен тим у којем нема места за поправке и додатке. Тешко да би он и желео нешто да промени у тиму Реала...

Али можда ће морати. И то већ овог лета!

Кристијано Роналдо је дигао прашину изјавама о могућем одласку, али Португалац је већ прочитана књига. Његова кукњава у јавности је само притисак да му се повећа плата јер му је повређена сујета што зарађује много мање од Месија и Нејмара. Перез је огуглао на ове Роналдове жалопојке око уговора. Можда ће га частити новим уговором, можда и неће, али ће га свакако задржати у клубу, јер нико нема новац да плати клаузулу од милијарду евра. Роналдо није проблем, али јесте Бејл од којег ће зависити и како ће изгледати Реалов тим наредне сезоне. Велшанин није задовољан статусом, а тешко да ће се ту нешто променити поред Иска и Асенсија.

Одлазак Бејла би значио и сигуран долазак неке велике звезде у Реал. Што се није десило одавно! Звучи чудно, али Реал Мадрид већ четири године није довео неке звучно име. Последњи је био Хамес Родригезпосле Мундијала у Бразилу. Од тада су долазила појачања за перпсективу попут Асенсија, Данила, Ковачића,Ваљеха, Себаљоса, Ернандеза... Реал је за последњих пет година потрошио 456.000.000 евра на куповине играча, а продавао их је за 403.000.000 евра. Примера ради, Барселона је у истом периоду уложила 754.000.000 евра на куповине, а продала је играча за укупно 408.000.000 ервра од чега половина отпада на Нејмаров трансфер у ПСЖ. Доказ колико је Реал радио мудро и економично.

Ипак, овог лета би Перез у старом стилу опет могао да активира неку трансфер бомбу. План је да то будеНејмар и неће се смирити док не доведе Бразилца. Ипак, овог лета је то тешко изводљиво. Осим ако Бразилац не почне неку врсту штрајка у Паризу и не натера Арапе да га продају. Што је мало вероватно...

Без Нејмара, Реал ће се окренути некој другој великој звезди, а избор је сужен на три имена: МохамедаСалаха, Едена Азара и Паула Дибале. Салах можда није изводљива операција овог лета, али Азар и Дибала би дотрчали ако би Реал платио преко 100.000.000 њиховим клубовима. Зидан би најрадије од њих тројице узео Азара ако би већ могао а бира и тај трансфер би изазвао најмање непсоразума на релацији са председником.

Зидан није љубитељ промена и великих куповина. Верује истој групи играча и жели да развија младе играче који ће их постепено мењати. Супротно од Переза који воли звучна појачања, али је у претходних неколико година поштовао избор тренера који му је донео три титуле првак Европе заредом.

Њих двојица су имали сукоб и зимус када је Перез договорио трансфер Билбаовог голмана Кепе, али јеЗидан стопирао посао. Перез одавно жели да прода Наваса, а Зидан не да Костариканца и у томе има подршку свлачионице.

Ипак, Перез и даље инсистира на довођењу неке голманске звезде. Опсесија му је Де Хеа, али после неколико неуспелих покушаја се вероватно помирио са недоласком голмана из Манчестера. Сада је у првом плану Алисон из Роме којег жели Ливерпул и чија цена је 70.000.000 евра. Као стартер репрезентације Бразила, Алисон је далеко звучније име од Наваса и звезда по Перезовом избору. Алтернатива је ТибоКуртоа, али он се уопште не свиђа Зидану...

Поред тог великог имена у нападу и голмана, Реал би овог лета могао да се појача и на позицији десног бека где нема праву алтернативу за Карвахала. Жеља је резервни бек шпанске репрезентације АлвароОдриозола из Реал Сосиједада чија откупна клаузула од 40.000.000 евра не представља никакав проблем за Реал.

Могућ је и долазак још једног штопера. Рамос и Варан остају недодирљиви, али Наћо и Ваљехо не уливају превише поверења. Реал тражи још једног штоера топ класе, а прва жеља је Хосе Марија Хименез из табора градског ривала Атлетика. Уругвајац има откупну клаузулу од 65.000.000 евра што је Реал вољан да плати. Млад је (23 године), има прави карактер и што је врло битно - шпанско дрављанство. Не би заузимао место странца. Ако не наговори Хименеза да изда Ателтико, Реал ће се окренути метама из Италије: МилануШкринијару из Интера и Алесију Ромањолију из Милана. Обојица коштају по 60.000.000 евра.

На крају, сигурно појачање је и бразилски тинејџер Винисјус Жуниор којег је Реал пре годину дана капарисао за 45.000.000 евра. Када напуни 18 година у јулу, Бразилац ће се прикључити Реалу на припремама, радиће на теренинзима, а потом ће Зидан донети одлуку шта ће даље с њима и да ли ће га оставити у првом тиму.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар