Analiza: Real Madrid 2018/2019...

Vreme je da i Zidan prihvati neki skup poklon. . . Možda i četiri! Madriđani četiri godine nisu doveli zvučno ime, niti su trošili previše novca.

Fudbal 31.05.2018 | 23:31
Analiza: Real Madrid 2018/2019...
Real Madrid je impresivno okončao sezonu u kojoj je trpeo kritike sa svih strana. A onda je tako jednostavno potvrdio da je nabolji u Evropi. Zidan je u Madridu stvorio dinastiju koja izgleda kao savršen tim u kojem nema mesta za popravke i dodatke. Teško da bi on i želeo nešto da promeni u timu Reala...

Ali možda će morati. I to već ovog leta!

Kristijano Ronaldo je digao prašinu izjavama o mogućem odlasku, ali Portugalac je već pročitana knjiga. Njegova kuknjava u javnosti je samo pritisak da mu se poveća plata jer mu je povređena sujeta što zarađuje mnogo manje od Mesija i Nejmara. Perez je oguglao na ove Ronaldove žalopojke oko ugovora. Možda će ga častiti novim ugovorom, možda i neće, ali će ga svakako zadržati u klubu, jer niko nema novac da plati klauzulu od milijardu evra. Ronaldo nije problem, ali jeste Bejl od kojeg će zavisiti i kako će izgledati Realov tim naredne sezone. Velšanin nije zadovoljan statusom, a teško da će se tu nešto promeniti pored Iska i Asensija.

Odlazak Bejla bi značio i siguran dolazak neke velike zvezde u Real. Što se nije desilo odavno! Zvuči čudno, ali Real Madrid već četiri godine nije doveo neke zvučno ime. Poslednji je bio Hames Rodrigezposle Mundijala u Brazilu. Od tada su dolazila pojačanja za perpsektivu poput Asensija, Danila, Kovačića,Valjeha, Sebaljosa, Ernandeza... Real je za poslednjih pet godina potrošio 456.000.000 evra na kupovine igrača, a prodavao ih je za 403.000.000 evra. Primera radi, Barselona je u istom periodu uložila 754.000.000 evra na kupovine, a prodala je igrača za ukupno 408.000.000 ervra od čega polovina otpada na Nejmarov transfer u PSŽ. Dokaz koliko je Real radio mudro i ekonomično.

Ipak, ovog leta bi Perez u starom stilu opet mogao da aktivira neku transfer bombu. Plan je da to budeNejmar i neće se smiriti dok ne dovede Brazilca. Ipak, ovog leta je to teško izvodljivo. Osim ako Brazilac ne počne neku vrstu štrajka u Parizu i ne natera Arape da ga prodaju. Što je malo verovatno...

Bez Nejmara, Real će se okrenuti nekoj drugoj velikoj zvezdi, a izbor je sužen na tri imena: MohamedaSalaha, Edena Azara i Paula Dibale. Salah možda nije izvodljiva operacija ovog leta, ali Azar i Dibala bi dotrčali ako bi Real platio preko 100.000.000 njihovim klubovima. Zidan bi najradije od njih trojice uzeo Azara ako bi već mogao a bira i taj transfer bi izazvao najmanje nepsorazuma na relaciji sa predsednikom.

Zidan nije ljubitelj promena i velikih kupovina. Veruje istoj grupi igrača i želi da razvija mlade igrače koji će ih postepeno menjati. Suprotno od Pereza koji voli zvučna pojačanja, ali je u prethodnih nekoliko godina poštovao izbor trenera koji mu je doneo tri titule prvak Evrope zaredom.

Njih dvojica su imali sukob i zimus kada je Perez dogovorio transfer Bilbaovog golmana Kepe, ali jeZidan stopirao posao. Perez odavno želi da proda Navasa, a Zidan ne da Kostarikanca i u tome ima podršku svlačionice.

Ipak, Perez i dalje insistira na dovođenju neke golmanske zvezde. Opsesija mu je De Hea, ali posle nekoliko neuspelih pokušaja se verovatno pomirio sa nedolaskom golmana iz Mančestera. Sada je u prvom planu Alison iz Rome kojeg želi Liverpul i čija cena je 70.000.000 evra. Kao starter reprezentacije Brazila, Alison je daleko zvučnije ime od Navasa i zvezda po Perezovom izboru. Alternativa je TiboKurtoa, ali on se uopšte ne sviđa Zidanu...

Pored tog velikog imena u napadu i golmana, Real bi ovog leta mogao da se pojača i na poziciji desnog beka gde nema pravu alternativu za Karvahala. Želja je rezervni bek španske reprezentacije AlvaroOdriozola iz Real Sosijedada čija otkupna klauzula od 40.000.000 evra ne predstavlja nikakav problem za Real.

Moguć je i dolazak još jednog štopera. Ramos i Varan ostaju nedodirljivi, ali Naćo i Valjeho ne ulivaju previše poverenja. Real traži još jednog štoera top klase, a prva želja je Hose Marija Himenez iz tabora gradskog rivala Atletika. Urugvajac ima otkupnu klauzulu od 65.000.000 evra što je Real voljan da plati. Mlad je (23 godine), ima pravi karakter i što je vrlo bitno - špansko dravljanstvo. Ne bi zauzimao mesto stranca. Ako ne nagovori Himeneza da izda Ateltiko, Real će se okrenuti metama iz Italije: MilanuŠkrinijaru iz Intera i Alesiju Romanjoliju iz Milana. Obojica koštaju po 60.000.000 evra.

Na kraju, sigurno pojačanje je i brazilski tinejdžer Vinisjus Žunior kojeg je Real pre godinu dana kaparisao za 45.000.000 evra. Kada napuni 18 godina u julu, Brazilac će se priključiti Realu na pripremama, radiće na tereninzima, a potom će Zidan doneti odluku šta će dalje s njima i da li će ga ostaviti u prvom timu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar