Одбројавање до Мундијала - Горан Ђоровић...

Србија у финалу, што да не?! Некадашњи репрезентативац и члан стручног штаба Славољуба Муслина говори за МОЗЗАРТ Спорт о очекивањима пред Светско првенство. . .

Фудбал 30.05.2018 | 09:15
Одбројавање до Мундијала - Горан Ђоровић...
Одбројавамо и даље, али све „ситније“.

Данас је гост МОЗЗАРТ Спорта Горан Ђоровић, некада сјајни штопер Црвене звезде који је врхунац каријере имао у Селти из Вига, чак 49 пута носио је дрес репрезентације Југославије и био учесник Светског првенства 1998. у Француској.

А како је у питању човек који је током квалификација за СП био тренер у стручном штабу Славољуба Муслина, и актуелни селектор младе селекције Србије, јасно је да познаје „у душу“ играче који ће путовати у Русију. Имајући све то у виду, може само да нас радује што је, као што ћете прочитати и чути, Ђоровић веома оптимистичан!

МИШЉЕЊЕ О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ?

Утисак је, с обзиром на то да смо успели да се квалификујемо, да су играчи имали квалитет и пре ових квалификација. Чињеница да су само један меч изгубили говори да су заслужили да се нађу у Русији. Мислим да се понавља историја. Ја сам играо на том СП 1998., па смо били 2006, и 2010. последњи пут, и сада после осам година поново смо ту. Као тренер и део стручног штаба који је био уз репрезентацију морам да кажем пре свега да ови момци имају изванредан квалитет. Људски, на првом месту. После свих догађања која су их пратила заслужили су да буду на Мундијалу. Треба да се спреме добро, да имају изванредан амбијент, какав смо ми имали у Француској, да поштују све екипе, али да верују у свој квалитет, и немам сумњу да ће све учинити да обрадују своју нацију добрим играма. Не сумњам да ће проћи први круг, надам се да ће проћи што даље, па чак и финала, што да не?! Треба размишљати у том правцу.



ШТА ОЧЕКУЈЕТЕ ОД ГРУПЕ У КОЈОЈ СЕ НАЛАЗИ СРБИЈА?

Најтежа ће бити прва утакмица, ем је прва на Мундијалу, ем нас сви сматрају за фаворите. Треба ићи корак по корак. Ако се победи Костарика, биће све много лакше. Али после свега што се догађало, треба рећи да је ово велики успех српског фудбала. Не треба оптерећивати момке. Треба да уђу спремно и мотивисано, квалитет имају, играју за велике клубове, треба да уживају и да покажу да нису случајно у Русији. На овом нивоу се све репрезентације добро познају, ми не треба да размишљамо о њима, већ о себи. Чињеница да смо дошли овде из групе са три учесника Европског првенства нам даје за право да се надамо најбољем.

ГЛАВНИ ФАВОРИТ ЗА ОСВАЈАЊЕ СП?

Немачка, Француска, Шпанија... Те фудбалске велесиле су увек ту. Али опет, не може нико ништа да тврди. Шпанија је на прошлом СП, рецимо, елиминисана у првом кругу, а бранила је титулу. На том нивоу све ће зависити како ће играчи доћи спремни, мотивисани, повреде... Све те ситнице ће утицати.

ПОТЕНЦИЈАЛНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ?

Волео бих да то будемо ми. Али нас не сматрам могућим изненађењем, јер знам ове играче и не желим да будемо изненађење, већ да докажемо квалитет. Сигурно је да ће бити нека репрезентација која ће направити изненађење, сви су напредовали, али тешко је прогнозирати која тачно.

КО БИ МОГАО ДА ИГРА У ФИНАЛУ У МОСКВИ?

Треба тражити финалисте међу репрезентацијама које сам већ навео. Ја бих лично волео да то буде Србија - Шпанија. Земља у којој сам рођен и земља у којој живим 20 година. Нека буде то финале, па да Србија буде светски првак.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар