Odbrojavanje do Mundijala - Goran Đorović...

Srbija u finalu, što da ne?! Nekadašnji reprezentativac i član stručnog štaba Slavoljuba Muslina govori za MOZZART Sport o očekivanjima pred Svetsko prvenstvo. . .

Fudbal 30.05.2018 | 09:15
Odbrojavanje do Mundijala - Goran Đorović...
Odbrojavamo i dalje, ali sve „sitnije“.

Danas je gost MOZZART Sporta Goran Đorović, nekada sjajni štoper Crvene zvezde koji je vrhunac karijere imao u Selti iz Viga, čak 49 puta nosio je dres reprezentacije Jugoslavije i bio učesnik Svetskog prvenstva 1998. u Francuskoj.

A kako je u pitanju čovek koji je tokom kvalifikacija za SP bio trener u stručnom štabu Slavoljuba Muslina, i aktuelni selektor mlade selekcije Srbije, jasno je da poznaje „u dušu“ igrače koji će putovati u Rusiju. Imajući sve to u vidu, može samo da nas raduje što je, kao što ćete pročitati i čuti, Đorović veoma optimističan!

MIŠLJENJE O REPREZENTACIJI SRBIJE?

Utisak je, s obzirom na to da smo uspeli da se kvalifikujemo, da su igrači imali kvalitet i pre ovih kvalifikacija. Činjenica da su samo jedan meč izgubili govori da su zaslužili da se nađu u Rusiji. Mislim da se ponavlja istorija. Ja sam igrao na tom SP 1998., pa smo bili 2006, i 2010. poslednji put, i sada posle osam godina ponovo smo tu. Kao trener i deo stručnog štaba koji je bio uz reprezentaciju moram da kažem pre svega da ovi momci imaju izvanredan kvalitet. Ljudski, na prvom mestu. Posle svih događanja koja su ih pratila zaslužili su da budu na Mundijalu. Treba da se spreme dobro, da imaju izvanredan ambijent, kakav smo mi imali u Francuskoj, da poštuju sve ekipe, ali da veruju u svoj kvalitet, i nemam sumnju da će sve učiniti da obraduju svoju naciju dobrim igrama. Ne sumnjam da će proći prvi krug, nadam se da će proći što dalje, pa čak i finala, što da ne?! Treba razmišljati u tom pravcu.



ŠTA OČEKUJETE OD GRUPE U KOJOJ SE NALAZI SRBIJA?

Najteža će biti prva utakmica, em je prva na Mundijalu, em nas svi smatraju za favorite. Treba ići korak po korak. Ako se pobedi Kostarika, biće sve mnogo lakše. Ali posle svega što se događalo, treba reći da je ovo veliki uspeh srpskog fudbala. Ne treba opterećivati momke. Treba da uđu spremno i motivisano, kvalitet imaju, igraju za velike klubove, treba da uživaju i da pokažu da nisu slučajno u Rusiji. Na ovom nivou se sve reprezentacije dobro poznaju, mi ne treba da razmišljamo o njima, već o sebi. Činjenica da smo došli ovde iz grupe sa tri učesnika Evropskog prvenstva nam daje za pravo da se nadamo najboljem.

GLAVNI FAVORIT ZA OSVAJANJE SP?

Nemačka, Francuska, Španija... Te fudbalske velesile su uvek tu. Ali opet, ne može niko ništa da tvrdi. Španija je na prošlom SP, recimo, eliminisana u prvom krugu, a branila je titulu. Na tom nivou sve će zavisiti kako će igrači doći spremni, motivisani, povrede... Sve te sitnice će uticati.

POTENCIJALNO IZNENAĐENJE?

Voleo bih da to budemo mi. Ali nas ne smatram mogućim iznenađenjem, jer znam ove igrače i ne želim da budemo iznenađenje, već da dokažemo kvalitet. Sigurno je da će biti neka reprezentacija koja će napraviti iznenađenje, svi su napredovali, ali teško je prognozirati koja tačno.

KO BI MOGAO DA IGRA U FINALU U MOSKVI?

Treba tražiti finaliste među reprezentacijama koje sam već naveo. Ja bih lično voleo da to bude Srbija - Španija. Zemlja u kojoj sam rođen i zemlja u kojoj živim 20 godina. Neka bude to finale, pa da Srbija bude svetski prvak.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar