Наполи пронашао замјену за Реину!

Очекује се да ће Наполи лисабонском клубу платити обештећење од 12 милиона евра, те да ће Руи Патрисио потписати петогодишњи уговор уз зараду од два милиона евра по сезони.  То је то - Наполи узима живу легенду Спортинга! Насловница Аболе открила тајну. . . ! Карло Анчелоти добио голмана за наредну сезону. . .

Фудбал 30.05.2018 | 08:45
Наполи пронашао замјену за Реину!
Аугусто Инасио, нови спортски директор Фудбалског клуба Спортинг из Лисабона, потврдио је да је голман Руи Патрисио на путу за Напуљ, гдје би требао потписати уговор са Наполијем.

Инасиова потврда стигла је дан након што су се португалски медији опростили од Патрисија уз наслове “Збогом капитену“, наводећи да је постигнут споразум између Спортинга и Наполија.

“Када сам стигао на ову позицију већ је све било завршено. Преговори иду у правом смјеру и Наполи је клуб који је најближи довођењу нашег голмана“, рекао је Инасио за италијанске медије.

Патрисио би на голу Наполија требао замијенити Шпанца Пепеа Реину, који би каријеру требао наставити у Милану.

Очекује се да ће Наполи лисабонском клубу платити обештећење од 12 милиона евра, те да ће Патрицио потписати петогодишњи уговор уз зараду од два милиона евра по сезони.

Патрицио, које је у фебруару напунио 30 година, до сада није мијењао средину. Прошао је омладинску школу Спортинга, да би професионални уговор потписао 2006. године. Од тада је на голу “лавова“ стајао у 464 такмичарске утакмице. За репрезентацију Португала, с којом је 2016. године освојио наслов шампиона Европе, бранио је 68 пута.

Већало се практично месецима уназад у канцеларијама Наполијеве управе око питања новог голмана, односно наследника Пепеа Реине, који од лета каријеру наставља у Милану, а избор је пао на - Руија Патрисија!

Жива легенда Спортинга, његов капитен и човек који је целу досадашњу каријеру посветио лисабонским Лавовима каријеру наставља у Напуљу, где ће радити под тренерском палицом Карла Анчелотија! Патрисио је годинама уназад вешто избегавао да буде у центру трансфер спекулација, упркос сјајним играма у дресу Спортинга и репрезентације Португалије, а после интересовања Манчестер јунајтеда и Ливерпула стигла је понуда коју изгледа није могао да одбије. 

Вероватно су његов избор додатно олакшали сви нереди који су се догодили у Спортингу током последњих месец дана - од велике побуне играча против првог човека клуба Бруна де Карваља, те вандализма хулигана који су ушли у свлачионицу и обрачунали се с играчима после губитка позиције која води у квалификације за Лигу шампиона, али и срамотног издања екипе у финалу Купа Португалије од Авеша, када јеПатрисио у неверици плакао као мало детеу... Трансфер је потврдио и директор лисабонског клуба Аугусто Игнасио који је отркио да је трансфер практично договорен и пре него што је Карло Анчелоти потписао за Наполи.

Тајну је први разоткрио реномирани лист Абола, која се на данашњој насловној страни опростила од Патрисија речима "Адеус, цапитãо", односно "Поздрав, капитену", док у наднаслову стоји констатација да је договор постигнут између Спортинга и Наполија. Трансфер би требало да износи 18.000.000 евра, с тим да би Спортингу требало да легне још максимално 2.000.000 евра на конто бонуса. Патрисио је добио петогодишњи уговор вредан два милиона по сезони, плус бонуси на име клупских и индивидуалних резултата. Посредник у преговорима био је португалски суперагент Жорж Мендес, а Спортинг је првобитно желео да извуче 30.000.000 евра на обештећење, али је после неколико дана разговора лествица спуштена на поменуту суму. 

Наполи је завршио страшан посао! А Анчелотију остаје још нешто преко 80.000.000 евра да у наставку прелазног рока скроји тим по мери. Наравно, уколико се не прода неко у међувремену...

Руи Патрисио је у Спортинг стигао са 13 година и прошао је све категорије лисабонског клуба. У међувремену је од резерве постао зацементирано први избор свих тренера, а у међувремену је израстао у праву легенду клуба и човека кога навијачи обожавају. Са Спортингом никада није узео титулу, али је подигао два трофеја Купа, три Суперкупа и Лига куп ове сезоне.

Са Португалијом је узео Европско првенство у Француској 2016. године, када је изабран и у најбољи тим завршног турнира. 

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар