Napoli pronašao zamjenu za Reinu!

Očekuje se da će Napoli lisabonskom klubu platiti obeštećenje od 12 miliona evra, te da će Rui Patrisio potpisati petogodišnji ugovor uz zaradu od dva miliona evra po sezoni.  To je to - Napoli uzima živu legendu Sportinga! Naslovnica Abole otkrila tajnu. . . ! Karlo Ančeloti dobio golmana za narednu sezonu. . .

Fudbal 30.05.2018 | 08:45
Napoli pronašao zamjenu za Reinu!
Augusto Inasio, novi sportski direktor Fudbalskog kluba Sporting iz Lisabona, potvrdio je da je golman Rui Patrisio na putu za Napulj, gdje bi trebao potpisati ugovor sa Napolijem.

Inasiova potvrda stigla je dan nakon što su se portugalski mediji oprostili od Patrisija uz naslove “Zbogom kapitenu“, navodeći da je postignut sporazum između Sportinga i Napolija.

“Kada sam stigao na ovu poziciju već je sve bilo završeno. Pregovori idu u pravom smjeru i Napoli je klub koji je najbliži dovođenju našeg golmana“, rekao je Inasio za italijanske medije.

Patrisio bi na golu Napolija trebao zamijeniti Španca Pepea Reinu, koji bi karijeru trebao nastaviti u Milanu.

Očekuje se da će Napoli lisabonskom klubu platiti obeštećenje od 12 miliona evra, te da će Patricio potpisati petogodišnji ugovor uz zaradu od dva miliona evra po sezoni.

Patricio, koje je u februaru napunio 30 godina, do sada nije mijenjao sredinu. Prošao je omladinsku školu Sportinga, da bi profesionalni ugovor potpisao 2006. godine. Od tada je na golu “lavova“ stajao u 464 takmičarske utakmice. Za reprezentaciju Portugala, s kojom je 2016. godine osvojio naslov šampiona Evrope, branio je 68 puta.

Većalo se praktično mesecima unazad u kancelarijama Napolijeve uprave oko pitanja novog golmana, odnosno naslednika Pepea Reine, koji od leta karijeru nastavlja u Milanu, a izbor je pao na - Ruija Patrisija!

Živa legenda Sportinga, njegov kapiten i čovek koji je celu dosadašnju karijeru posvetio lisabonskim Lavovima karijeru nastavlja u Napulju, gde će raditi pod trenerskom palicom Karla Ančelotija! Patrisio je godinama unazad vešto izbegavao da bude u centru transfer spekulacija, uprkos sjajnim igrama u dresu Sportinga i reprezentacije Portugalije, a posle interesovanja Mančester junajteda i Liverpula stigla je ponuda koju izgleda nije mogao da odbije. 

Verovatno su njegov izbor dodatno olakšali svi neredi koji su se dogodili u Sportingu tokom poslednjih mesec dana - od velike pobune igrača protiv prvog čoveka kluba Bruna de Karvalja, te vandalizma huligana koji su ušli u svlačionicu i obračunali se s igračima posle gubitka pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali i sramotnog izdanja ekipe u finalu Kupa Portugalije od Aveša, kada jePatrisio u neverici plakao kao malo deteu... Transfer je potvrdio i direktor lisabonskog kluba Augusto Ignasio koji je otrkio da je transfer praktično dogovoren i pre nego što je Karlo Ančeloti potpisao za Napoli.

Tajnu je prvi razotkrio renomirani list Abola, koja se na današnjoj naslovnoj strani oprostila od Patrisija rečima "Adeus, capitão", odnosno "Pozdrav, kapitenu", dok u nadnaslovu stoji konstatacija da je dogovor postignut između Sportinga i Napolija. Transfer bi trebalo da iznosi 18.000.000 evra, s tim da bi Sportingu trebalo da legne još maksimalno 2.000.000 evra na konto bonusa. Patrisio je dobio petogodišnji ugovor vredan dva miliona po sezoni, plus bonusi na ime klupskih i individualnih rezultata. Posrednik u pregovorima bio je portugalski superagent Žorž Mendes, a Sporting je prvobitno želeo da izvuče 30.000.000 evra na obeštećenje, ali je posle nekoliko dana razgovora lestvica spuštena na pomenutu sumu. 

Napoli je završio strašan posao! A Ančelotiju ostaje još nešto preko 80.000.000 evra da u nastavku prelaznog roka skroji tim po meri. Naravno, ukoliko se ne proda neko u međuvremenu...

Rui Patrisio je u Sporting stigao sa 13 godina i prošao je sve kategorije lisabonskog kluba. U međuvremenu je od rezerve postao zacementirano prvi izbor svih trenera, a u međuvremenu je izrastao u pravu legendu kluba i čoveka koga navijači obožavaju. Sa Sportingom nikada nije uzeo titulu, ali je podigao dva trofeja Kupa, tri Superkupa i Liga kup ove sezone.

Sa Portugalijom je uzeo Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, kada je izabran i u najbolji tim završnog turnira. 

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar