Србин представља Норвешку у теквондоу!

Норвешка ће први пут ове године имати свог представника у теквонду на Летњим Олимпијским играма за младе и то ће бити Србин, Милош Пилиповић.

Остали спортови 30.05.2018 | 20:30
Србин представља Норвешку у теквондоу!
"Осећам се као Србин али ћу медаљу освојити за Норвежане".

Овим речима је Милош Пилиповић, српски текводниста који живи и тренира у Норвешкој започео интервју за норвешки Утроп.но поводом одласка на Летње Олимпијске игре за младе у Буенос Ајресу, преноси Амбасада Норвешке у Београду.

Све је почело пре четири године када је овај Србин из Босне, који се у Норвешку преселио са само пет година, почео да тренира у текводно клубу Гроруд. Две године касније је дебитовао на норвешком купу и од тада кренуо да ниже успехе у земљи и свету.

Иначе, Милош је прво са другарима играо фудбал, али му је то било досадно. Када се један његов другар пребацио на теквондо и он је кренуо његовим стопама.

"Мало је досадно што сви желе да тренирају само фудбал, то је тако 'мејнстрим'. Мислим да треба да се трудимо да будемо другачији и да некад одступимо од тог мејнстрима. Само тако можемо да откријемо шта заправо волимо уместо што радимо оно што сви други раде. Не смемо да будемо као роботи", каже Милош.

Признаје да у почетку није био сјајан у теквонду али да је упорно вежбао и имао сјајног тренера Микаеле Огуза, као и да је имао велику подршку родитеља.

Грорудклуббен је за њега као породица и допада му се баш зато што је клуб ту за своје играче а не због бизниса.  

Међутим, теквондо је за њега много више од обичног спорта. То је, каже, сјајна ствар која му помаже да се избори са различитим изазовима у животу.

"Ако почнете да се бавите спортом, онда се фокусирате само на то. Не идете на улице и не проводите време са људима који лоше утичу на вас".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар