"Џепна Венера" прославила 50. рођендан

Прошла је пут од звезде тинејџерских сапуница до поп краљице, за три деценије каријере продала је 80 милиона плоча, преживела рак дојке и постала геј икона. Аустралијска суперзвезда, једна од ретких коју ће сви у свету знати и ако се представи само именом - Кајли, прославила 50. рођендан.

Занимљивости 29.05.2018 | 12:37
"Џепна Венера" прославила 50. рођендан
Рођена у Мелбурну 28. маја 1968. године, Кајли Миног је пркосила критичарима који су је прерано отписали и израсла у један од највећих аустралијских културних извозних производа и интернационални секс-симбол. 

"Постала је саставни део аустралијске културе", каже аутралијска дизајнерка Пола Џој. 

Имала је само 11 година када се појавила у телевизијској серији "Скywаyс", али је у глуми напознатија по улози у популарној сапуници "Суседи", у којој је играла од 1986. до 1988. године. 

Са партнером из серије Џејсоном Донованом истовремено је била и у вези, коју ће Кајли коју годину касније прекинути због харизматичног Мајкла Хачинса из групе ИНXС. 

Њен први сингл, обрада хита Литлле Еве "Лоцомотион" из шездесетих година, винуће је 1987. на прво место аутралијских топ-листа и дотадашњој девојци из комшилука омогућити нову каријеру поп звезде, а касније и плесне диве.

Следећи сингл "И Схолуд Бе Со Луцкy" освојиће и британске листе, а дует са Џејсоном Донованом "Еспециаллy Фор Yоу", годину дана касније, и цео свет. 

Уследили су мегахитови "Беттер тхе Девил Yоу Кноw", "Спиннинг Ароунд", "Алл Тхе Ловерс", "Кидс" или "Цан'т Гет Yоу Оут Оф Мy Хеад", које је изводила широм света у блештавој и оскудној одећи, уз захтевне плесне кореографије. 

"Њени наступи препуни енергије и заразне поп-мелодије добрих вибрација и данас су победничка формула", каже музичка новинарка Џени Валентиш. "Она је сјајна, свестрана забављачица!" 

Због свог залагања за дестигматизацију оболелих од сиде и подршке кампањама легализације истополних бракова, Кајли има одану и широку ЛБГТ публику која је сматра "амбасадроком универзалне љубави".

Њен љубавни живот је, међутим, деценијама пунио ступце таблоида, од везе са покојним Хачинсом и Ленијем Кравицом до оне са француским глумцеом Оливером Мартинезом. 

Певачица је била отворена и о својој борби са раком дојке 2005. године, а након излечења подизала је свест о потреби превентивних прегледа чак и у тридесетим годинама живота. 

У педесетој не показује намеру да успори. Ове године објавила је "Голден", свој 14. албум који се одмах попео на прва места у Аустралији и Британији. 

"Ово је добро време у мом животу и захвална сам на томе", изјавила је недавно за Сандеј морнинг хералд, "Радила сам за то, платила сам за то и сада уживам. И чувам се."

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Невин

29.05.2018 21:53

Срецо додји да ме расхладис

ОДГОВОРИТЕ