Лавров: Игноришу доказе Русије

Русија је више пута међународним истраживачима давала документоване доказе о инциденту МХ17, али их они игноришу, рекао је шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров.

Свијет 29.05.2018 | 12:22
Лавров: Игноришу доказе Русије
"Одбацују се сви документовани докази… које смо више пута представљали, укључујући резултате огледног истраживања које је произвођач комплекса ’Бук‘, ’Алмаз Антеј‘ представио истрази“, рекао је он.

Шеф руске дипломатије је нагласио да су представљене информације првобитних података са руских радара по којима "ракете нису могле да полете са тачке, одакле је, како тврди истрага, била испаљена".

"Све то је игнорисано", рекао је Лавров.

Русија сматра да су неумијесни ултиматуми Аустралије и Холандије о компензацији због пада МХ14 прије завршетка истраге.

Међународна истражна група представила је у четвртак, 24. маја, резултате истраге о инциденту, према којима је „боинг“ наводно оборен из ракетног система „бук“ који је припадао 53. Ракетној бригади Оружаних снага Русије из Курска. Москва категорички негира те оптужбе.

Раније је Министарство одбране скренуло пажњу на то да су закључци истражне групе засновани прије свега на подацима са друштвених мрежа, а да су сведочења очевидаца и подаци руске стране игнорисани.

Извор: Спутњик

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ТРН

29.05.2018 10:34

И ови Руси су исти Срби сви их мрзе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

29.05.2018 12:28

Па кад се договорите сами медјусобом који од разних варијанти које сте понудили сматрате правилном , мозда вам и неко повјерује. Најбоље да поцнес пјевати ко колега "црвени ".

ОДГОВОРИТЕ