Lavrov: Ignorišu dokaze Rusije

Rusija je više puta međunarodnim istraživačima davala dokumentovane dokaze o incidentu MH17, ali ih oni ignorišu, rekao je šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov.

Svijet 29.05.2018 | 12:22
Lavrov: Ignorišu dokaze Rusije
"Odbacuju se svi dokumentovani dokazi… koje smo više puta predstavljali, uključujući rezultate oglednog istraživanja koje je proizvođač kompleksa ’Buk‘, ’Almaz Antej‘ predstavio istrazi“, rekao je on.

Šef ruske diplomatije je naglasio da su predstavljene informacije prvobitnih podataka sa ruskih radara po kojima "rakete nisu mogle da polete sa tačke, odakle je, kako tvrdi istraga, bila ispaljena".

"Sve to je ignorisano", rekao je Lavrov.

Rusija smatra da su neumijesni ultimatumi Australije i Holandije o kompenzaciji zbog pada MH14 prije završetka istrage.

Međunarodna istražna grupa predstavila je u četvrtak, 24. maja, rezultate istrage o incidentu, prema kojima je „boing“ navodno oboren iz raketnog sistema „buk“ koji je pripadao 53. Raketnoj brigadi Oružanih snaga Rusije iz Kurska. Moskva kategorički negira te optužbe.

Ranije je Ministarstvo odbrane skrenulo pažnju na to da su zaključci istražne grupe zasnovani prije svega na podacima sa društvenih mreža, a da su svedočenja očevidaca i podaci ruske strane ignorisani.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

TRN

29.05.2018 10:34

I ovi Rusi su isti Srbi svi ih mrze....

ODGOVORITE
Name

Tito

29.05.2018 12:28

Pa kad se dogovorite sami medjusobom koji od raznih varijanti koje ste ponudili smatrate pravilnom , mozda vam i neko povjeruje. Najbolje da pocnes pjevati ko kolega "crveni ".

ODGOVORITE