Шта голмани "Орлова" кажу о лопти за Мундијал?

"Има чудну путању, лакша је - као и све адидас лопте. . . "

Фудбал 30.05.2018 | 09:45
Шта голмани "Орлова" кажу о лопти за Мундијал?
Као и пред свако Светско првенство, компанија адидас припремила је и за Мундијал у Русији нови дизајн лопте, по угледу на тип фудбала "Телстар", са Светског првенства у Мексику 1970. године.

У понедељак, уочи првог поподневног тренинга "орлова" и старта дуго ишчекиваних - завршних припрема за Мундијал, тренер голмана репрезентације Немања Јовшић поређао је лопте у ред, док су се фудбалери спремали да изађу на терен.

После тренинга, Марко Дмитровић рекао је како је бранити гол од нове адидасове "Телстар 18" лопте.

"Тренирали смо и пред мартовско окупљање са тим лоптама. Као и свака адидас лопта, доста је лакша од осталих, има чудну путању када се удари са велике дистанце... Нису толико погодне за голмане, али имамо доста времена да се навикнемо и спремићемо се до Мундијала", рекао је Дмитровић после тренинга у "Кући фудбала" у Старој Пазови.

Подсетимо, Крстајић је на почетак припрема позвао четворицу голмана (Владимира Стојковића, Марка Дмитровића, Предрага Рајковића и Александра Јовановића), а на Мундијал ће повести тројицу. У понедељак, 4. јуна истећи ће последњи рок до којег ће Крстајић морати да саопшти који чувар мреже ће бити прекобројан пред пут у Русији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар