Šta golmani "Orlova" kažu o lopti za Mundijal?

"Ima čudnu putanju, lakša je - kao i sve adidas lopte. . . "

Fudbal 30.05.2018 | 09:45
Šta golmani "Orlova" kažu o lopti za Mundijal?
Kao i pred svako Svetsko prvenstvo, kompanija adidas pripremila je i za Mundijal u Rusiji novi dizajn lopte, po ugledu na tip fudbala "Telstar", sa Svetskog prvenstva u Meksiku 1970. godine.

U ponedeljak, uoči prvog popodnevnog treninga "orlova" i starta dugo iščekivanih - završnih priprema za Mundijal, trener golmana reprezentacije Nemanja Jovšić poređao je lopte u red, dok su se fudbaleri spremali da izađu na teren.

Posle treninga, Marko Dmitrović rekao je kako je braniti gol od nove adidasove "Telstar 18" lopte.

"Trenirali smo i pred martovsko okupljanje sa tim loptama. Kao i svaka adidas lopta, dosta je lakša od ostalih, ima čudnu putanju kada se udari sa velike distance... Nisu toliko pogodne za golmane, ali imamo dosta vremena da se naviknemo i spremićemo se do Mundijala", rekao je Dmitrović posle treninga u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi.

Podsetimo, Krstajić je na početak priprema pozvao četvoricu golmana (Vladimira Stojkovića, Marka Dmitrovića, Predraga Rajkovića i Aleksandra Jovanovića), a na Mundijal će povesti trojicu. U ponedeljak, 4. juna isteći će poslednji rok do kojeg će Krstajić morati da saopšti koji čuvar mreže će biti prekobrojan pred put u Rusiji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar