Извјештавали, па изгубили живот

Телевизијски новинар и сниматељ погинули су у Северној Каролини док су извештавали на ободу тропске олује Алберто која је стигла до јужних држава САД.

Свијет 29.05.2018 | 08:57
Извјештавали, па изгубили живот
Они су се возили јуче својим теренским возилом аутопутем близу места Трајон када је велико дрво пало на њихово возило и убило их на лицу места, саопштио је званичник друмске патроле Северне Каролине.

Новинар Мајк Макормик и сниматељ Аром Смелцер су обоје радили за телевизију са седиштем у Гринвилу, у Јужној Каролини.

Они су непосредно пре несреће интервјуисали шефа ватрогасаца Трајона Џеврија Тенанта. Кад су одлазили поручили су му да буде пажљив због олује, а он је њима рекао исто.

Десет минута касније ватрогасци су добили позив и то је била несрећа са њиховим колима, рекао је Тенант на конференцији за новинаре.

Тенант је рекао да се корен једног великог дрвета олабавио у земљи натопљеној после недељу дана киша. Он је рекао да су двојица новинара погинула одмах.

"Двојица новинара која су извештавала о невремену трагично су изгубила животе и ми жалимо са њиховим породицама, пријатељима и колегама", рекао је гувернер Северне Каролине Рој Купер.

Он је рекао да становници Северне Каролине треба озбиљно да схвате олују Алберто, да иако је смањена јачина са тропске олује на депресију може са собом да донесе јаке кише и поплаве.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па

29.05.2018 07:34

Е ја, вазда поштени настрада. Лака им црна земља.

ОДГОВОРИТЕ