Izvještavali, pa izgubili život

Televizijski novinar i snimatelj poginuli su u Severnoj Karolini dok su izveštavali na obodu tropske oluje Alberto koja je stigla do južnih država SAD.

Svijet 29.05.2018 | 08:57
Izvještavali, pa izgubili život
Oni su se vozili juče svojim terenskim vozilom autoputem blizu mesta Trajon kada je veliko drvo palo na njihovo vozilo i ubilo ih na licu mesta, saopštio je zvaničnik drumske patrole Severne Karoline.

Novinar Majk Makormik i snimatelj Arom Smelcer su oboje radili za televiziju sa sedištem u Grinvilu, u Južnoj Karolini.

Oni su neposredno pre nesreće intervjuisali šefa vatrogasaca Trajona Dževrija Tenanta. Kad su odlazili poručili su mu da bude pažljiv zbog oluje, a on je njima rekao isto.

Deset minuta kasnije vatrogasci su dobili poziv i to je bila nesreća sa njihovim kolima, rekao je Tenant na konferenciji za novinare.

Tenant je rekao da se koren jednog velikog drveta olabavio u zemlji natopljenoj posle nedelju dana kiša. On je rekao da su dvojica novinara poginula odmah.

"Dvojica novinara koja su izveštavala o nevremenu tragično su izgubila živote i mi žalimo sa njihovim porodicama, prijateljima i kolegama", rekao je guverner Severne Karoline Roj Kuper.

On je rekao da stanovnici Severne Karoline treba ozbiljno da shvate oluju Alberto, da iako je smanjena jačina sa tropske oluje na depresiju može sa sobom da donese jake kiše i poplave.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Па

29.05.2018 09:34

Е ја, вазда поштени настрада. Лака им црна земља.

ODGOVORITE