Тестови: Деби Манћинија - побједа! Французи лијепо изгледају!

Деби Манћинија - гол Балотелија! Италија боља од Саудијске Арабије. Француска сигурна против Ирске, Португал ремизирао са Тунисом.  Није лоше за почетак: Италија јесте нова, али је Балотели стари! На селекторском дебију Роберта Манчинија Азури савладали Саудијску Арабију - 2:1.  Први Петлови у супи заврше, али ови Дешанови лепо изгледају! Лагано загревање Француза против Републике Ирске на Сен Денију - 2:0 (2:0).  Португал без Роналда ко краљ без круне! Од 2:0 до 2:2 против Туниса.

Фудбал 28.05.2018 | 23:40
Тестови: Деби Манћинија - побједа! Французи лијепо изгледају!
У Ст. Галену Роберто Манћини дебитовао је на клупи Италије, која је с 2:1 била боља од Саудијске Арабије.

Марио Балотели је позив у репрезентацију прославио голом у 21. минути, а умјесто њега је у 58. ушао Андреа Белоти, који је повисио на 2:0 десет минута касније.

Саудијци су преко Ал Шехрија у 72. минути постигли утјешни гол, а до краја је остало 2:1 за Азуре.

Нова Италија - стари Марио Балотели. Повратак нападача Нице у државни тим није могао да прође боље. Ем је дао гол, ем су Азури победили, ем је тек промовисани селектор Роберто Манчини ударио прву рецку, а успут одржао обећање да ће подмладити тим, па 2:1 против Саудијске Арабије на контролном мечу у Сент Галену вреде више од резултата.

Разуме се, нису Арапи одговарајући такмац, међутим, пољуљаног самопоуздања што не иду на Мундијал, први пут без дугогодишњег капитена Ђанлуиђија Буфона, четвороструком светском прваку баш овако нешто је било потребно. Да удахне ваздух после краха у баражу са Швеђанима.

Италијане је на неутралном терену до вођства довео Марио Балотели. У првој утакмицу још од Мундијала у Бразилу - пошто су га претходни селектори упорно игнорисали - Супер Марио је показао квалитет и резантним ударцем са дистанце у 20. минуту постигао 14. гол за репрезентацију. Ово му је била 34. утакмица, што је сасвим добар учинак и потврда да са Манчинијем одлично сарађује, као што је био случај у Интеру и Манчестер Ситију. Више голова од Балотелија, од активних играча, имају само Данијеле Де Роси (21) и АлбертоЂилардино (19).

Балотели је у 58. минуту замењен, уместо њега је на терен крочио Андреа Белоти и само девет минуа касније поконио се главом на другој стативи на центаршут Жоржиња с десне стране. Већ тад је постало јасно да ће Италијани славити, па су се мало опустили, морао је Донарума у истом нападу двапут да их спашава, а онда се у 72. минуту на средини терена оклизнуо Давиде Запакоста, са гола истрчао чувар мреже Милана, Ал Шехри га заобишао и постигао утешни гол за Саудијце. Недовољно да поквари Манчинијевдеби, који је тек други од последњих осам италијанских селектора који је славио на премијери.

Италија је играла у следећем саставу: Донарума - Запакоста, Бонучи, Ромањоли, Кришито (од 88. Де Шиљо) - Флоренци (од 57. Бонавентура), Жоржињо, Пелегрини (од 73. Верди) - Политано, Инсиње (од 84. Кјеза), Балотели (од 58. Белоти).

Почетних 11 чинили су најмлађи тим Италије (просек 26 година и осам дана) још од новембра 2010. И то нешто говори. А колико стварно могу показаће нам 1. јуна у Ници против Француске и три дана касније у Торину са Холандијом.



Француска је на стадиону "Стаде де Франце" питање побједника ријешила већ у првом полувремену.

Вођство од 2:0 су донијели Оливије Жиру у 40. и Набил Фекир у 44. минуту. Поред одличне представе младог Килијана Мбапеа, који је имао велика овлаштења у игри, утакмицу је и обиљежио други гол Француске.

Фекир је шутирао, а голман Колин Дојл је "боксовао" лопту и убацио је у сопствену мрежу.

И пулени Дидијеа Дешана упалили су вечерас моторе, а за загревање Галских Петлова на Сен Денију била је задужена Република Ирска, стари ривал са којим имају нерашчишћене рачуне још од оног фамозног гола уз помоћ руке Тијерија Анрија у баражу пре неколико година.

Пркосни Ирци нису вечерас били расположени за рат и борбу, деловали су као тим који је дошао да одради овај пријатељски меч и вероватно узели лепу кинту док су глумили спаринг партнера селекцији која се спрема за окршаје са Данском, Перуом и Аустралијом на Мундијалу у Русији. Зато су се од првог минута бранили против агресвних Француза који су славили са 2:0.

У одсуству Погбе и Гризмана, који су седели на клупи, главну реч су водили вечерас Корентин Толисо и Набил Фекир, а после извесног времена јалових напада везиста Бајерна ушао је у прву шансу у 38. минуту, када је замало био непрецизан. Сјајну шансу у 40. минуту пропустио је Жиру главом после корнера, али се искупио који секунд касније после новог ударца из угла када је из близине ћушнуо лопту у мрежу за 1.0.

Резултатски овај меч је био решен у последњем минуту првог полувремена, а Набилу Фекиру је голман Ирске помогао да постави коначан резултат. Реално, обрукао се 32-годишњи чувар мреже острвљана Колин Дојл, као Каријус пре неколико дана када му је шутирао Бејл са дистанце. Сам је утрао лопту у мрежу...

Још једну добру шансу почетком другог полувремена пропустио је Жиру, а онда је уследио пљусак који је тотално уништио уживање свима, како навијачима на трибинама тако и играчима обе репрезентације на терену.

Терен је био потпуно потопљен водом па су и једни и други провели друго полувреме у ишчекивању краја утакмице. Важно је било да се нико не повреди, па не чуди што је било мало прилика у завршних пола сата игре. Уосталом, уверите се и сами, након што је Французима у контри лопта стала у бари пред голом ривала, главни судија Бугарин Кабаков одлучио је да свира крај.

Француска је вечерас настзупила у формацији 4-3-3 у саставу: Манданда - Сидибе (од 83. Павар), Рами, Умтити (од 64. Кимпембе), Менди (од 63. Лукас) - Толисо (од 77. Погба), Н'Зонзи, Матуиди - Мбапе (од 77.Дембеле), Жиру, Фекир (од 64. Гризман).

Португал је у Браги ремизирао с Тунисом (2:2) без Кристијана Роналда, који је добио неколико дана одмора.

Андре Силве и Жоао Марио су након 35 минута игре донијели Португалу два гола предности, али је Бадри у 39. минути смањио на 2:1, да би Бен Јусеф у 64. постигао гол за коначних 2:2.

Знали смо и више пута констатовали последњих година. Вечееас је само стигла још једна потврда - Португал без Кристијана Роналда не личи на онај моћан, шампионски Португал. Имали су актуелни шампиони Европе 2:0 против Туниса, контролисали игру и грабили ка победи у првом од три припремна меча пред Мундијал у Русији, али у наставку је уследио велики пад у њиховој игри и гости су успели да избегну пораз - 2:2. 

Португалцима је ово други везани лош резултат у пријатељским утакмицама, пошто су у марту поражени од Холандије са 0:3. С друге стране Тунижани су наставили низ непобедивости. Они су последњи пут изгубили још пре годину и три месеца...

Чета Фернанда Сантоша повела је поготком Андреа Силве у 22. минуту сусрета. Лепо је са бока после низа дриблинга центрирао Кварежма, а доста оспоравани нападач Милана тукао главом неодбрањиво. На 2:0 повисио је сјајним шутем ван казненог простора Жоао Марио само 12 минута касније. Али да нису дошли само да спарингују у Браги гости су показали у смирај првог дела, када је Анис Бадри смањио на 1:2. 

Коначан резултат, испоставило се, поставио је Бен Јусуф у 64. минуту, а претходно је због офсајда поништен трећи погодак Португала.    

Покушали су домаћи до краја да дођу до победе, али видљиво је било да су енергетски били истрошени, што је потпуно разумљиво стање само неколико дана по окончању клупских обавеза. 

За Португал су од првог минута играли: Антони Лопес, Рикардо Переира, Пепе, Рубен Дијас, Гереиро, Вилијам Карваљо, Жоао Марио, Адријен Силва, Бернардо Силва, Кварежма, Андре Силва. У игру су ушли: Марио Руи, Мануел Фернандес, Хозе Фонте, Гонсало Гуедеш, Седрик Сиареш и Жоао Мутињо. 

Подсетимо, Португалци су у Русији у групи са Шпанијом, Мароком и Ираном, док је Тунис у друштву Панаме, Енглеске и Белгије. 



Пријатељске утакмице:

Португал - Тунис 2:2 (2:1)
/Силва 22, Марио 34 - Бадри 39, Бен Yоуссеф 64/

Италија - Саудијска Арабија 2:1 (1:0)
/Балотели 21, Белоти 68 - Ал Шери 72/

Француска - Ирска 2:0 (2:0)
/Жиру 40, Фекир 44/

БиХ - Црна Гора 0:0

Турска - Иран 2:1 (1:0)
/Тосун 6, 50 - Деџагах пен. 92/

Нигерија - ДР Конго 1:1 (1:0)
/Трост-Еконг 15 - Маланго Нгита 78/

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар