Мирослав Ђукић ЈЕ тренер Партизана!

"Управни одбор добио је анализу спортског сектора и засад Ђукић остаје. Није се гласало о његовом поверењу, Ђукић је тренер Партизана и има уговор још годину дана", рекао је Милош Вазура после седнице УО Партизана.

Фудбал 28.05.2018 | 21:45
Мирослав Ђукић ЈЕ тренер Партизана!
"Ја изузетно поштујем нашег тренера и ја одлучујем", рекао је данас за МОНДО спортски директор Партизана Ивица Илиев најављујући седницу Управног одбора црно-белих.

У тој изјави било је јасно да ће челници Партизана данас анализирати резултате и рад спортског сектора у минулој сезони, у којој је одбрањен Куп Србије, отишло се далеко у Лиги Европе, али јеизгубљена титула шампиона уз велики бодовни заостатак за Црвеном звездом.

Током седнице појавила су се разна "сазнања" да је Мирослав Ђукић "бивши" тренер, међутим... то се испоставило као нетачно.

Мирослав Ђукић јесте и остаће тренер Партизана!

"Управни одбор добио је анализу спортског сектора и за сада Ђукић остаје. Није се гласало о његовом поверењу, Ђукић је тренер Партизана и има уговор још годину дана", рекао је пословни директор Партизана Милош Вазура Тањугу.

Према сазнањима МОНДА, на данашњој седници која је била бурна и која је трајала више од два сата, расправљало се много више о изјави коју је дао појединим медијима, у којој је провао поједине челнике да они одлучују, него о минулој сезони.

Појединим челницима та изјава се није допала, као ниЂукићеве оцене да је сезона била "врхунска".

Истина је да ће Ђукић "преноћити" на месту тренера Партизана, дакле могуће је да ће се овакакав статус променити колико сутра (наредних дана).

Оно што за сада јесте чињеница је да је Ђукић тренер Партизана, а на ту одлуку вероватно је утицало и то што тренутно нема атлернативе, пошто је неколико тренера који су контактирани, одбило понуде, сазнаје МОНДО из извора у клубу.

Челници Партизана се се договорили да се ништа нису договорили. После двоипочасовне седнице Управног одбора статус Мирослава Ђукића је - замрзнут. Права пат позиција у Хумској 1, па се ни пет дана по окончању сезоне не зна с којим тренером црно-бели улазе у наредну.

Састанак руководилаца црно-белих овог понедељка није донео одговор на питање да ли некадашњи репрезентативни штопер остаје на клупи као дугорочно решење.

„Управни одбор добио је анализу спортског сектора и, засад, Ђукић остаје. Није се гласало о његовом поверењу.  Ђукић је тренер Партизана и има уговор још годину дана“, предочио је Милош Вазура у изјави заТањуг.

До пре само неколико дана чинило се да Ђукић одлази, без обзира на исход финала Купа Србије, из клуба су стизали гласови како му ни сачуван трофеј у том такмичењу није поправио шансе да остане на клупи, замерено му је што је у једном интервјуу помињао у не баш похвалном контексту поједине чланове Управног одбора, али кад је требало да се пресече, донесе крупна одлука, ником ништа.

Проблем у овом тренутку је двоструке природе. Први је сазнање да Мирослав Ђукић не жели сам да напусти кормило, чиме би спасао клуб финансијског издатка, него чека да му се уручи отказ, с тим да би у том случају Партизан морао да му исплати комплетну другу годину уговора, а у јавности се помиње сума од око 300.000 евра.

Други је, како се може чути, то што црно-бели немају одговарајући алтернативу. Иако је све било спремно за промоцију Илије Столице у наследника, минулих дана дошло је до застоја на том плану, па оно што је изгледало извесно више није. Отуда, крај састанка Управног одбора без конкретног закључка и наговештај да би до краја седмице могао да се одржи још један, на коме ће морати да се пресече, како год, само да се зна да ли Парни ваљак има главнокомандујућег или ће да га мења, јер неизвесвност никоме не иде на руку.

У међувремену, воде се полемике у јавности да ли је прва сезона Мирослав Ђукића по повратку у српски фудбал успешна. С једне стране: презимљавање у Европи после 13 сезона и одбрањен трофеј Купа Србије оцењени су као велики плус, сам тренер каже „врхунски“, међутим, има оних, чак и у Управном одбору који сматају да са бледом игром какву је презентовао у тек завршеној ништа значајно не би урадио у наредној, те да у међувремену није афирмисао довољан број фудбалера које би Парни ваљак могао да понуди тржишту. Осим тога, руководиоци Партизана су Ђукићу спочитавају и огроман бодовни заостатак за Црвеном звездом у шампионској трци, но...

Као доста тога у Србији, и статус шефа струке скопчан је са новцем. И не само с њим.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар