Miroslav Đukić JE trener Partizana!

"Upravni odbor dobio je analizu sportskog sektora i zasad Đukić ostaje. Nije se glasalo o njegovom poverenju, Đukić je trener Partizana i ima ugovor još godinu dana", rekao je Miloš Vazura posle sednice UO Partizana.

Fudbal 28.05.2018 | 21:45
Miroslav Đukić JE trener Partizana!
"Ja izuzetno poštujem našeg trenera i ja odlučujem", rekao je danas za MONDO sportski direktor Partizana Ivica Iliev najavljujući sednicu Upravnog odbora crno-belih.

U toj izjavi bilo je jasno da će čelnici Partizana danas analizirati rezultate i rad sportskog sektora u minuloj sezoni, u kojoj je odbranjen Kup Srbije, otišlo se daleko u Ligi Evrope, ali jeizgubljena titula šampiona uz veliki bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom.

Tokom sednice pojavila su se razna "saznanja" da je Miroslav Đukić "bivši" trener, međutim... to se ispostavilo kao netačno.

Miroslav Đukić jeste i ostaće trener Partizana!

"Upravni odbor dobio je analizu sportskog sektora i za sada Đukić ostaje. Nije se glasalo o njegovom poverenju, Đukić je trener Partizana i ima ugovor još godinu dana", rekao je poslovni direktor Partizana Miloš Vazura Tanjugu.

Prema saznanjima MONDA, na današnjoj sednici koja je bila burna i koja je trajala više od dva sata, raspravljalo se mnogo više o izjavi koju je dao pojedinim medijima, u kojoj je provao pojedine čelnike da oni odlučuju, nego o minuloj sezoni.

Pojedinim čelnicima ta izjava se nije dopala, kao niĐukićeve ocene da je sezona bila "vrhunska".

Istina je da će Đukić "prenoćiti" na mestu trenera Partizana, dakle moguće je da će se ovakakav status promeniti koliko sutra (narednih dana).

Ono što za sada jeste činjenica je da je Đukić trener Partizana, a na tu odluku verovatno je uticalo i to što trenutno nema atlernative, pošto je nekoliko trenera koji su kontaktirani, odbilo ponude, saznaje MONDO iz izvora u klubu.

Čelnici Partizana se se dogovorili da se ništa nisu dogovorili. Posle dvoipočasovne sednice Upravnog odbora status Miroslava Đukića je - zamrznut. Prava pat pozicija u Humskoj 1, pa se ni pet dana po okončanju sezone ne zna s kojim trenerom crno-beli ulaze u narednu.

Sastanak rukovodilaca crno-belih ovog ponedeljka nije doneo odgovor na pitanje da li nekadašnji reprezentativni štoper ostaje na klupi kao dugoročno rešenje.

„Upravni odbor dobio je analizu sportskog sektora i, zasad, Đukić ostaje. Nije se glasalo o njegovom poverenju.  Đukić je trener Partizana i ima ugovor još godinu dana“, predočio je Miloš Vazura u izjavi zaTanjug.

Do pre samo nekoliko dana činilo se da Đukić odlazi, bez obzira na ishod finala Kupa Srbije, iz kluba su stizali glasovi kako mu ni sačuvan trofej u tom takmičenju nije popravio šanse da ostane na klupi, zamereno mu je što je u jednom intervjuu pominjao u ne baš pohvalnom kontekstu pojedine članove Upravnog odbora, ali kad je trebalo da se preseče, donese krupna odluka, nikom ništa.

Problem u ovom trenutku je dvostruke prirode. Prvi je saznanje da Miroslav Đukić ne želi sam da napusti kormilo, čime bi spasao klub finansijskog izdatka, nego čeka da mu se uruči otkaz, s tim da bi u tom slučaju Partizan morao da mu isplati kompletnu drugu godinu ugovora, a u javnosti se pominje suma od oko 300.000 evra.

Drugi je, kako se može čuti, to što crno-beli nemaju odgovarajući alternativu. Iako je sve bilo spremno za promociju Ilije Stolice u naslednika, minulih dana došlo je do zastoja na tom planu, pa ono što je izgledalo izvesno više nije. Otuda, kraj sastanka Upravnog odbora bez konkretnog zaključka i nagoveštaj da bi do kraja sedmice mogao da se održi još jedan, na kome će morati da se preseče, kako god, samo da se zna da li Parni valjak ima glavnokomandujućeg ili će da ga menja, jer neizvesvnost nikome ne ide na ruku.

U međuvremenu, vode se polemike u javnosti da li je prva sezona Miroslav Đukića po povratku u srpski fudbal uspešna. S jedne strane: prezimljavanje u Evropi posle 13 sezona i odbranjen trofej Kupa Srbije ocenjeni su kao veliki plus, sam trener kaže „vrhunski“, međutim, ima onih, čak i u Upravnom odboru koji smataju da sa bledom igrom kakvu je prezentovao u tek završenoj ništa značajno ne bi uradio u narednoj, te da u međuvremenu nije afirmisao dovoljan broj fudbalera koje bi Parni valjak mogao da ponudi tržištu. Osim toga, rukovodioci Partizana su Đukiću spočitavaju i ogroman bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom u šampionskoj trci, no...

Kao dosta toga u Srbiji, i status šefa struke skopčan je sa novcem. I ne samo s njim.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar