Јувентусу пуне руке посла...!

Погба, Дибала, Мората, Дармијан, Ковачић, Марсијал. . .  Манчестер Јунајреду ће за почетак бити плаћено 13. 000. 000 евра, а касније можда и много више. . .

Фудбал 31.05.2018 | 23:10
Јувентусу пуне руке посла...!
Јувентус има пуне руке посла, а жели што пре да заврши главне ствари у прелазном року. Директор Марота је недавно изјавио да су ово кључни моменти фудбалске пијаце, иако она још није званично ни почела. Јувентус жури да капарише појачања или да макар ухвати што боље стартне позиције поред конкуренције...

Неколико имена је ових дана у глави Мароте, Паратичија и Јувентусове управе. Већ су завршили три појачања. Из Аталанте се са позајмица враћају дефанзивци Спинацола и Калдара, док из Ливерпула без обештећења долази Емре Џан.

Четврто појачање  је скоро сигурно Матео Дармијан. Јувентус је понудио Манчестер Јунајтеду 13.000.000 евра за италијанског бека и Црвени ђаволи су начелно пристали. Договор са играчем је одавно постигнут. Али то је можда само почетак велике трговине са Манчестер Јунајтедом.

У Јувентусу верују да постоји опоција у којој би Реал Мадрид дошао по Паула Дибалу ако КристијаноРоналдо одлучи да оде. Стара дама би за Дибалу инаксирала преко 100.000.000 евра и кренула са трошењем тог новца на новајлије.

Највећа Јувентусова бомба би могао да буде повратак Пола Погбе. Чак и без Дибалине продаје. МиноРајола одавно ради на том трансферу, а играч жели да се врати у Торино јер није задовољан сарадњом саМурињом. Јувентусу не пада на памет да плаћа преко 100.000.000 евра колико је Јунајтед дао када је доводио Погбу, а договор би могао да буде постигнут за око 65.000.000 евра. На толико је Манчестер Јунајтед спреман да пристане како би се решио Погбе и скинуо га са платног списка. Толико и Јувентус може да плати.

Али проблем је Погбина плата. Француз зарађује преко 13.000.000 евра годишње на Олд Трафорду, а примера ради у Јувентусу је најплаћенији Игуаин са 7.500.000 евра по сезони. Јувентусов план је да уз помоћ спонзора затвори финансијску конструкцију за Погбину плату. Шансе за трансфер су 50 одсто. План А је био Сергеј Милинковић Савић али је он био прескуп за Стару даму. Повратак Погбе би тако отворио врата Манчестер Јунајтеда за Србина из Лација...

Ако не дође Погба, постоји и план Ц. То је Матео Ковачић из Реал Мадрида. Њега Алегри веома цени, желео га је и раније, а питање је само да ли Хрват жели да напусти Мадрид. Реал га цени на 50.000.000 евра и питање је да ли би Јуве пристао баш на толико обештећење. Али скупо појачање у везном реду свакако стиже... Погба је први циљ.

Поред везисте, Јуве планира и звучно име у нападу. Главна мета је Марсијал из Манчестер Јунајтеда који је незадовољан статусом, али Мурињо жели да га задржи. Цена му је преко 60.000.000 евра и то је тешко остварива жеља за Бјанконере. Али ако Дибала буде продат, онда ће Јуве моћи да се испрси.

Резервна варијанта је повратак Морате. Играч једва чека да се врати у Торино, али Јувентус нема договор са Челсијем. Италијански клуб жели двогодишњу позајмицу, док Челси тражи новац одмах. Платили су га Реалу 65.000.000 уз 25.000.000 евра кроз бонусе и желе да извуку уложени новац.

Време великих одлука у Јувентусу...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар