Juventusu pune ruke posla...!

Pogba, Dibala, Morata, Darmijan, Kovačić, Marsijal. . .  Mančester Junajredu će za početak biti plaćeno 13. 000. 000 evra, a kasnije možda i mnogo više. . .

Fudbal 31.05.2018 | 23:10
Juventusu pune ruke posla...!
Juventus ima pune ruke posla, a želi što pre da završi glavne stvari u prelaznom roku. Direktor Marota je nedavno izjavio da su ovo ključni momenti fudbalske pijace, iako ona još nije zvanično ni počela. Juventus žuri da kapariše pojačanja ili da makar uhvati što bolje startne pozicije pored konkurencije...

Nekoliko imena je ovih dana u glavi Marote, Paratičija i Juventusove uprave. Već su završili tri pojačanja. Iz Atalante se sa pozajmica vraćaju defanzivci Spinacola i Kaldara, dok iz Liverpula bez obeštećenja dolazi Emre Džan.

Četvrto pojačanje  je skoro sigurno Mateo Darmijan. Juventus je ponudio Mančester Junajtedu 13.000.000 evra za italijanskog beka i Crveni đavoli su načelno pristali. Dogovor sa igračem je odavno postignut. Ali to je možda samo početak velike trgovine sa Mančester Junajtedom.

U Juventusu veruju da postoji opocija u kojoj bi Real Madrid došao po Paula Dibalu ako KristijanoRonaldo odluči da ode. Stara dama bi za Dibalu inaksirala preko 100.000.000 evra i krenula sa trošenjem tog novca na novajlije.

Najveća Juventusova bomba bi mogao da bude povratak Pola Pogbe. Čak i bez Dibaline prodaje. MinoRajola odavno radi na tom transferu, a igrač želi da se vrati u Torino jer nije zadovoljan saradnjom saMurinjom. Juventusu ne pada na pamet da plaća preko 100.000.000 evra koliko je Junajted dao kada je dovodio Pogbu, a dogovor bi mogao da bude postignut za oko 65.000.000 evra. Na toliko je Mančester Junajted spreman da pristane kako bi se rešio Pogbe i skinuo ga sa platnog spiska. Toliko i Juventus može da plati.

Ali problem je Pogbina plata. Francuz zarađuje preko 13.000.000 evra godišnje na Old Trafordu, a primera radi u Juventusu je najplaćeniji Iguain sa 7.500.000 evra po sezoni. Juventusov plan je da uz pomoć sponzora zatvori finansijsku konstrukciju za Pogbinu platu. Šanse za transfer su 50 odsto. Plan A je bio Sergej Milinković Savić ali je on bio preskup za Staru damu. Povratak Pogbe bi tako otvorio vrata Mančester Junajteda za Srbina iz Lacija...

Ako ne dođe Pogba, postoji i plan C. To je Mateo Kovačić iz Real Madrida. Njega Alegri veoma ceni, želeo ga je i ranije, a pitanje je samo da li Hrvat želi da napusti Madrid. Real ga ceni na 50.000.000 evra i pitanje je da li bi Juve pristao baš na toliko obeštećenje. Ali skupo pojačanje u veznom redu svakako stiže... Pogba je prvi cilj.

Pored veziste, Juve planira i zvučno ime u napadu. Glavna meta je Marsijal iz Mančester Junajteda koji je nezadovoljan statusom, ali Murinjo želi da ga zadrži. Cena mu je preko 60.000.000 evra i to je teško ostvariva želja za Bjankonere. Ali ako Dibala bude prodat, onda će Juve moći da se isprsi.

Rezervna varijanta je povratak Morate. Igrač jedva čeka da se vrati u Torino, ali Juventus nema dogovor sa Čelsijem. Italijanski klub želi dvogodišnju pozajmicu, dok Čelsi traži novac odmah. Platili su ga Realu 65.000.000 uz 25.000.000 evra kroz bonuse i žele da izvuku uloženi novac.

Vreme velikih odluka u Juventusu...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar