Двојица Никола као трансфер бомбе у Истанбулу!

Никола Максимовић и још један Никола! Српски дефанзивац би могао да промени трећи клуб за годину дана.

Фудбал 31.05.2018 | 09:00
Двојица Никола као трансфер бомбе у Истанбулу!
После Италије и Русије, Турска би могла да буде следећа дестинација српског штопера Николе Максимовића. Турски медији јављају да је Фенербахче озбиљно загризао за Максимповића и најављују га у пакету саНиколом Калинићем као највеће трансфер бомбе Фенера у прелазном року.

Иза Максимовића је сезона коју би хтео да заборави. Није се изборио за место у Наполијевом тиму кодМауриција Сарија и на средини сезоне је позајмљен московском Спартаку. Тамо је био стандардан, али имао је и грешака, а Спартак на крају није успео да одбрани титулу. На крају је због такве сезоне остао и без позива Младена Крстајића на шири списак репрезентације Србије иако је био стандардан у квалификацијама код Муслина.

“Максимовић је добар играч који може још много да напредује. Има квалитет да буде један од топ играча на својој позицији. Само је потребно да мало поправи карактер јер понекад уме да буде равнодушан. Али осим тога има потенцијал да буде врхунски. Код мене је играо у последњој линији са четворицом, али он је дефанзивац који може без проблема да се уклопи у све могуће формације. Сјајан је у игри главом, сигуран са лоптом, има одличну пас игру и може да се прилагоди свакој позицији у одбрани”, каже Спартаков тренерМасимо Карера.

Позајмица у Москви је завршена и Максимовић ће се појавити на прозивци Наполија, са којим има уговор до 2021. године. О његовом статусу ће одлучити Карло Анчелоти, али с обзиром да Наполитанци желе да доведуМатију Настасића, Давида Луиза или неког трећег штопера, први утисак је да Максимовић није у првом плану. То би желео да искористи Фенербахче.

Како откривају турски медији, Фенеров газда Азиз Јилдирим је лично изабрао Николу Максимовића и НиколуКалинића из Милана као два највећа појачања за следећу сезону и ускоро ће почети преговоре. Заједнички фактор код двојице имењака је да имају истог менаџера - Фалија Рамаданија. А он је у прошлости пословао са Фенербахечом кроз неколико трансфера.

Фенеру је потребан штопер уместо Мартина Шкртела који ће бити продат и Јилдирим је изабрао Максимовића. Претходних недеља су се помињали Јагош Вуковић, Немања Пејчиновић, али Максимовић је први избор ако буде могуће остварити трансфер.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар